Demirok: ”Åkesson ett säkerhetshot”

Bild: Nyheter Idag/Pressbild Centerpartiet
  • Tisdag 28 nov 2023 2023-11-28
E-post 0

Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok kräver nya samtal med regeringen om Natoprocessen. Detta med anledning av Jimmie Åkessons utspel om att staten ska kunna konfiskera och riva moskéer.

– I det här läget utgör Jimmie Åkesson ett säkerhetshot mot Sverige, säger Demirok till Aftonbladet.

Jimmie Åkessons utspel om att staten ska kunna konfiskera moskéer som sprider antidemokratisk, antisvensk, homofob eller antisemitisk propaganda har fått hård kritik från rödgröna politiker.

Oppositionsledaren Magdalena Andersson har tidigare krävt att SD:s tjänstemän sparkas ut från regeringskansliet, och nu vill Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok att regeringen bjuder in till samtal om Nato-processen – utan att Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna medverkar.

– Vänsterpartiet är fortfarande mot ett Natomedlemskap. Att ha med dem i rummet blir konstigt om vi ska prata om vägen framåt. Sverigedemokraterna utgör ett säkerhetshot i det här läget, där man aktivt motarbetar vår Natoprocess, säger Demirok till Aftonbladet.

Demirok menar att Åkessons utspel om moskéer gör att Turkiet kan komma att fortsätta förhala Sveriges Nato-intråde.

– Jag vågar påstå att Jimmie Åkesson med berått mod, fullt medveten om vad hans uttalande kommer få för konsekvenser, slänger in Sverige i ett oerhört allvarlig läge. I det här läget utgör Jimmie Åkesson ett säkerhetshot mot Sverige. Hans agerande utsätter Sverige och svenska intressen för en enorm fara, menar Demirok.

Läs även: Åkesson vill konfiskera och riva moskéer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag