Demokraterna stoppar presidentvalsdebatter – sågas av vänstern

Bild: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0/Public Domain
  • Onsdag 26 apr 2023 2023-04-26
E-post 0

Joe Biden, 80, ställer upp i nästa års presidentval, och har en bekväm primärvalskampanj att se fram emot. Hans parti Demokraterna har nämligen beslutat att inte hålla några primärvalsdebatter inför valet till partiets presidentkandidat – ett beslut som får hård kritik från den amerikanska vänsterkanten.

Den sittande presidenten Joe Biden kommer ställa upp i nästa års presidentval; han kommer då att vara 81 år gammal och fylla 82 några veckor efter valet.

Hans parti Demokraterna har förklarat att man inte kommer hålla några debatter inför primärvalet, det vill säga det val där Demokraterna ska utse sin presidentkandidat. Nu sågas beslutet av hans motkandidater och andra vänsterprofiler.

– DNC (Demokratiska partiet) ”planerar inga primärvalsdebatter”. Som om det helt enkelt inte finns några andra kandidater… inga andra idéer vi ska diskutera om sätt att vinna år 2024, eller andra idéer vi borde diskutera om hur vi reparerar landet. För många personer är för smarta för att acceptera detta, säger motkandidaten Marianne Williamson enligt Fox News.

Vänsterprofilen Cenk Uygur, som driver nyhetsprogrammet The Young Turks på Youtube, skriver i ett inlägg på Twitter ”att inte ha debatter är odemokratiskt och löjligt. Ingen progressiv borde gå med på den här typen av maktspråk”.

Nina Turner, tidigare senator från Ohio och en av personerna som ledde Bernie Sanders presidentvalskampanj, menar att Demokraterna ”rånar väljarna på deras val”.

Biden utmanas även av tidigare presidenten John F Kennedys brorson Robert Kennedy Jr, som profilerat sig som en motståndare mot Covid-politiken och har fått 14 procent i en färsk opinionsmätning av demokratiska sympatier gjord av USA Today. Han kallar beslutet ”olyckligt” i en podcast enligt Fox News.

Inför 2020 års presidentval höll Republikanerna inte heller några primärvalsdebatter, då ingen av de anmälda kandidaterna ansågs ha en seriös chans att utmana den då sittande presidenten Donald Trump.

Läs även: JFK:s brorson utmanar Biden i presidentvalet – kritisk till vaccin och restriktioner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag