”Den brunskiftande smutspopulismen” – Göteborgssossen Hermansson i hårt angrepp på M

Ann-Sofie Hermansson. Foto: Flickr
  • Söndag 18 feb 2018 2018-02-18
E-post 230

GÖTEBORG I en debattartikel på Expressen.se så går Göteborgs kommunalråd Ann-Sofie Hermansson till frontalangrepp på Moderaterna – och jämför med både Trump och Sverigedemokraterna. ”Att det näst största partiet i Göteborg använder Trump och SD som förebilder är oroväckande”, skriver hon.

Det är efter Moderaternas uppmärksammade reklamfilm med bland annat en bil som brinner (som fått kritik för att den brinnande bilen inte var filmad i Sverige) som Göteborgs kommunalråd Ann-Sofie Hermansson (S) ryter ifrån. Enligt henne så har Göteborgs Moderater de senaste dagarna bekänt färg, visat sina egentliga värderingar. Speciellt farliga är en ledartrojka:

”En manlig hardcore-trio agerar fronttrupp. De skäms inte för att ställa sig nära Trump, sätta sig i knät på SD, vilseleda kring statistik eller använda fejkbilder i kommunikationen. Precis så här vill de driva politik. Smutspopulismen är deras grej”, skriver Ann-Sofie Hermansson. Hon nämner inga namn men kan antas mena Hampus Magnusson, Axel Josefson och David Josefsson, tre moderater som skrivit en debattartikel, också i Expressen. Hermanssons artikel är en replik på denna.

LÄS ÄVEN: Ingen kontroll över IS-återvändare i Göteborg – Islamisterna ”hyllas som rockstjärnor” 

Moderaternas har enligt Hermansson gått in i en brun, populistisk bubbla i sin beskrivning av Göteborg som en stad med stora problem. Ann-Sofie Hermansson skriver i stället att Göteborg går ”riktigt bra”. Hon skriver: ”Tillväxten är hög. Företagen är framgångsrika. Exporten växer. Besöksnäringen blomstrar. Sysselsättningen ökar. Arbetslösheten sjunker. Försörjningsstödet minskar.”

Hon skriver också: ”Den brunskiftande smutspopulismen är det sista som den här staden behöver.”

Farhågor har luftats från olika håll om att Göteborg är ett tillhåll för radikala islamister och jihadister. Ann-Sofie Hermansson tycker att arbetet mot extremister ”växlats upp”. Hon skriver: ”Detta är frågor där polisen och säkerhetspolisen har lead, men där staden kan göra en hel del. En handlingsplan finns på plats. Resurserna för avhopparverksamhet och samordning mot våldsbejakande extremism har utökats rejält.”

Den påstått bruna ”smutspopulismen” till trots. Ann-Sofie Hermansson tror att Moderaterna får det tufft att övertyga väljarna om sin bild av Göteborg. Bland annat att Göteborg ”har blivit ett tillhåll för jihadister och kriminella och gäng” (citat från Moderaternas film).

”M i Göteborg – med påtaglig fjärrstyrning från Stockholm – verkar övertygade om att det brunskiftande Trump/SD-konceptet ska fungera. Jag tror att de har fel. Göteborgarna är alldeles för smarta, stolta och välinformerade för att sådana finter ska gå hem”, skriver Hermansson.

Nyheter Idag söker Moderaterna i Göteborg för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag