”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig” poserar här med Stefan Löfven

Foto: Sveriges Radio
  • Måndag 16 Okt 2017 2017-10-16
E-post 2154

SVERIGE Han våldtog Cissi Wallin men har klarat sig undan rättvisan då han är en rikskänd medieprofil med ett brett nätverk inom Sveriges maktelit. Det berättar Cissi Wallin som namnger den medieprofil som hon pekar ut som våldtäktsman. Bilder visar hur mannen poserar framför kameran tillsammans med statsminister Stefan Löfven.

Sverige har fått sin egen Weinstein-skandal, där en medial maktmänniska lyckats komma undan en lång rad sexövergrepp mot flera unga kvinnor. Det menar en lång rad människor som twittrar om den berättelse som Cissi Wallin publicerar på Instagram. Där pekar hon ut och namnger en mycket känd svensk mediaprofil.

”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig 2006 heter [borttaget av Nyheter Idag]. Jag anmälde 2011, först då orkade och vågade jag. Men har inte orkat eller vågat outa. Förrän nu”, skriver Wallin på Instagram.

Fotograferades med Stefan Löfven

Wallins påstående om att mediamannen har makt är inte helt grundlöst. Flera bilder, som Nyheter Idag tagit del av, visar hur mediamannen poserar med statsminister Stefan Löfven. De bägge ser glada ut att befinna sig i varandras sällskap. Nyligen uppmärksammade Fria Tider att Löfven fångats på bild med en afghan dömd för sexbrott mot barn. Även där ler statsministern och ser glad ut.

Samtidigt marknadsförs regeringen Löfven som världens första feministiska regering.

Mediemannen anklagas för att ha drogat Wallin och sedan gjort sexuella närmanden. ”Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste ‘sug då, sug!’”, berättade hon tidigare hos Nyheter24.

Under måndagkvällen har en lång rad kända debattörer markerat starkt mot de uppgifter Wallin delar med sig av. En annan journalist, Jenny Nordberg, vittnar på Twitter hur den utpekade mediemannen kallat henne för ”hora”.

Nyheter Idag söker den utpekade mediemannen för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Fler bör träda fram likt Cissi Wallin – En känd mediaprofil ska inte komma undan med våldtäkt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag