Den mördade var en i personalen på boendet

  • Söndag 17 aug 2014 2014-08-17
E-post 0

Mannen som knivmördades i Tullingeberg igår var vårdare på ett öppet boende. Den misstänkte gärningsmannen är en av de boende. – Mannen har ännu inte kunnat höras ordentligt, säger polisen till Nyheter Idag.

Det var igår som polisen fick larm om en svårt knivskuren man i en trappuppgång i Tullingeberg i Botkyrka kommun. Mannen avled senare av sina skador, och polisen kunde snabbt gripa en misstänkt. Nu står det klart att den mördade mannen arbetade som vårdare på ett boende, och att den misstänkte gärningsmannen är en av de boende.

Boendet består av egna lägenheter där personer med funktionsnedsättningar bor och får stöd av kommunen. Varför vårdaren var där under lördagen är fortfarande oklart, och polisen har ännu ingen bild av vad som föregick mordet.

-Mannen har ännu inte kunnat höras ordentligt, säger stationsbefälet på Södertörnspolisen till Nyheter Idag.

I nuläget är man inne i den första utredningsfasen, där man håller på med att säkra bevisningen.

-Den misstänkte kommer att höras med advokat framöver, säger polisen.

Ännu är flera omständigheter runt gårdagens tragedi oklart och polisen arbetar med att utreda vad som hänt. Vilken typ av funktionsnedsättning den misstänkte har är också oklart i nuläget.

-Vi vet inte riktigt vad det är för status på de boende, säger stationsbefälet.

Nu ska kommunen utreda sina säkerhetsrutiner. I nuläget finns inget särskilt skydd för vårdarna som besöker boendet, såvida det inte finns en riskbild. Vårdarna och boendestödjarna kan alltså vara ensamma då de besöker de boende, rapporterar Sveriges Radio P4. Nu ska Botkyrka kommun se över sina rutiner.

Den misstänkte gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag