”Dessa ungdomar ges en möjlighet” – Annie Lööf och Centerpartiet stöder regeringen om att låta 9 000 afghaner stanna

Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Tisdag 24 apr 2018 2018-04-24
E-post

SVERIGE Centerpartiet stödjer regeringens förslag om att ge omkring 9 000 ensamkommande en ny chans till uppehållstillstånd. Det meddelade partiledaren Annie Lööf på tisdagen.

På tisdagseftermiddagen höll Centerpartiet presskonferens om hur de ställer sig till regeringens förslag att ge 9 000 så kallade ensamkommande en ny chans att stanna i Sverige. Svaret blev att de stödjer förslaget.

– Vi kommer att släppa igenom den här propositionen, sade Annie Lööf.

Regeringen behöver Centerpartiets stöd då Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna redan har meddelat att de säger nej.

Lagen innebär att cirka 9 000 ensamkommande ungdomar med utvisningsbeslut får en ny möjlighet till tillfälligt uppehållstillstånd, något Nyheter Idag har skrivit om tidigare.

Förslaget har fått stark kritik från Lagrådet som har kommenterat att ”gränsen här har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag