Disciplinärende inlett av advokatsamfundet mot Massi Fritz

Elisabeth Massi Fritz. Foto: Anders Henrikson CC BY 2.0
  • Fredag 23 feb 2018 2018-02-23
E-post 305

SVERIGE Ett disciplinärende har inletts mot den kända advokaten Elisabeth Massi Fritz. Enligt uppgifter ska tidigare anställda anklagat henne för att vara en dålig chef som behandlar sina anställda illa. Fritz har tidigare gjort sig känd för att uppmärksamma att majoriteten av de misstänkta hon möter i sitt yrke har utländsk bakgrund.

Advokatsamfundet har inlett ett disciplinärende mot den kända advokaten Elisabeth Massi Fritz. Aftonbladet har gjort en granskning där 16 tidigare anställda jurister hos Massi Fritz har blivit illa behandlade samt att Frits inte ska ha skött debiteringsrutiner för sitt företag ordentligt, uppger SVT.

Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg berättar att det har nu inletts ett disciplinärende för att kunna utreda vad som faktiskt har hänt. Ramberg uppger att det rör sig om många olika påståenden som det måste redas upp om.

Fritz har tidigare gjort sig känd för flera uttalanden rörande brott i Sverige. Hon har bland annat kallat den friande domen kring Fittjavåldtäkten för ”en skam för rättssystemet”.

LÄS ÄVEN: De tre åtalade för gruppvåldtäkten i Fittja släpps på fri fot

Under oktober 2017 gjorde Fritz även ett inlägg på Instagram där hon förundrades över varför majoriteten av de misstänka hon möter har utländsk bakgrund. I samma inlägg uttryckte hon sig även fundersamt över varför Brå inte har någon statistik kring vilka brott som begås av människor med utländsk bakgrund.

Majoriteten av de misstänkta jag möter i dessa mål har utländsk bakgrund. Jag vet inte om det är en slump att just jag har dessa mål ? Min kollega ringde därför till Brå för att få tag på en rättvis statistik i syfte att arbeta med information och kunskapsspridning. Hur siffran ser ut vet jag inte. Brå har inte heller en siffra, för en sådan statistik finns inte ? Trodde jag hörde fel, Skrev Fritz bland annat på Instagram.

Min arbetsdag i tingsrätten i en gruppvåldtäkt är slut. Våldtäktsanmälningarna ökar och på mitt bord har jag många våldtäkter och gruppvåldtäkter. Majoriteten av de misstänkta jag möter i dessa mål har utländsk bakgrund. Jag vet inte om det är en slump att just jag har dessa mål ? Min kollega ringde därför till Brå för att få tag på en rättvis statistik i syfte att arbeta med information och kunskapsspridning. Hur siffran ser ut vet jag inte. Brå har inte heller en siffra, för en sådan statistik finns inte ? Trodde jag hörde fel. ‼️ Om vi ska arbeta förebyggande och få stopp på våldtäkterna är det dags att ta reda på hur förövaren ser ut ❓Vi måste ta tag i frågan på allvar och våga lyfta på locket. Hur ska vi annars bekämpa dessa fruktansvärda och svåra våldtäkter som begås mot alla offer ❓Det är ju förövaren som är problemet. Jag kommer gå vidare med frågan, för det här är INTE acceptabelt. #advokatmassifritz #equality #justice #sverige ⚖️

Ett inlägg delat av Elisabeth Massi Fritz (@advokatmassifritz)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag