DO vägrar flytta till Rinkeby – Nu rasar folk mot myndigheten

Människor samlas i Rinkeby på nationaldagen. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 20 feb 2015 2015-02-20
E-post 542

STOCKHOLM Tidigare idag meddelade SVT att beslutet om att flytta myndigheten Diskrimineringsombudsmannen till Rinkeby är upphävt. Beskedet väcker starka känslor på twitter. – Vilket skitsnack! Så lokalerna är billigare i Danderyd?, frågar sig en twittrare.

Det har länge varit en omdiskuterad fråga när den förra alliansregeringen meddelade sina planer på att flytta myndigheten Diskrimineringsombudsmannen till Stockholmsförorten Rinkeby. Inte minst har myndigheten själv protesterat mot förslaget och en ny slutrapport ska enligt kulturminister Alice Bah Kuhnke visa att det inte går att flytta myndigheten till Rinkeby.

Istället föreslås att myndigheten ska flytta till någon annan plats utanför Stockholms innerstad, då det enligt Bah Kuhnke inte finns en enda lokal i Rinkeby eller Tensta som lever upp till de krav Diskrimineringsombudsmannen ställer.

Möter häftig kritik

På twitter rasar nu människor över beslutet att myndigheten inte ska flytta till Rinkeby eller Tensta. Men det finns fler kritiker, även den förre integrationsministern Erik Ullenhag är tydlig med vad han tycker om det nya beslutet.

– Jag tror tyvärr att man har lyssnat på myndigheten i första hand. Det trista när man gör det är att man samtidigt säger till Tensta- och Rinkebyborna att just den stadsdelen är det inget bra att ha en myndighet i. Och det är djupt problematiskt för det gör att man ökar ett läge där man stigmatiserar en sån här stadsdel i stället för tvärtom, säger Ullenhag till SVT.

Nedan har vi samlat några av reaktionerna på twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag