Dödsskjutning i Botkyrka – 19-årig man avliden

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 4 maj 2021 2021-05-04
E-post 235

BOTKYRKA En 19-årig man sköts till döds under natten till tisdag. Mannen påträffades strax efter midnatt skjuten med flertalet skott i ett bostadsområde söder om Stockholm.

Strax efter midnatt under natten till tisdag hittades en ung man med skottskador vid ett flerfamiljshus i området Alby i Botkyrka kommun, söder om Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha blivit skjuten med flertalet skott i överkroppen.

När mannen påträffades var han allvarligt skadad och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Men hans liv gick inte att rädda och strax innan klockan tre rapporterades han avliden.

– Det är en 19-årig man. Anhöriga är underrättade, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

Händelsen är nu rubricerad som mord och polisen har under natten hållit flera förhör vid platsen samt gjort en brottsplatsundersökning. Än så länge är ingen gripen i ärendet.

Området Alby finns med på polisens lista över utsatta områden och klassificeras som ett ”särskilt utsatt område”. Det är den allvarligaste klassificeringen och kännetecknas av att de boende har en allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen vilket gör det svårt för polisen att fullfölja sitt uppdrag.

Läs även: Här är polisens nya lista över utsatta områden

Läs även: Dömd terrorist varnas – lade påse med avföring i fängelsekök

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag