Dolph Lundgren om gangstervåldet: ”Måste jag kalla in the Expendables?”

Bild: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0/Faksimil Instagram
  • Fredag 7 okt 2022 2022-10-07
E-post 649

Nu tar den svenska filmstjärnan Dolph Lundgren, känd från action-filmer som Rocky IV, Universal Soldier och The Expendables, bladet från munnen om det svenska gangstervåldet.

I ett inlägg på Instagram publicerar Lundgren en rubrik om mordvågen i Södertälje, och skriver i en kommentar att ”den senaste utvecklingen i svensk gängkriminalitet är att använda tonåringar som mördare”.

Läs även: Dolph Lundgren riskerar inreseförbud i Ukraina

”Fyra skjutningar på en vecka i en stad, ett annat mord i en annan stad. Alla av 16-17-åringar. Slutligen greps 3 tonåringar för att ha placerat en bomb i centrala Stockholm, precis vid restaurangen där jag planerade att ha en familjetillställning nästa år. Inga politiker har sagt ett ord. Måste jag kalla in the EXPENDABLES?” skriver Lundgren vidare.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dolph Lundgren (@dolphlundgren)

Dolph Lundgren är inte bara actionskådespelare, utan är även civilingenjör i kemiteknik, och upptäcktes som skådespelare när han var i USA för att studera på Massachusetts Institute of Technology.

År 2009 instiftade Lundgren Dolph Lundgren-stipendiet för begåvade studenter på Ådalskolan i Kramfors, en skola Lundgren själv gick ut med högsta möjliga betyg.

Läs även: Johnny Rotten sågar woke

Läs även: Nytt rekordår – 48 dödsskjutningar redan i september

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag