Donerade 10 miljoner kronor till BLM – nu kräver rocklegendens fru pengarna tillbaka

Sharon Osbourne (t v). Foto: John Lucia CC BY 2.0 / Eva Rinaldi CC BY-SA 2.0
  • Lördag 8 okt 2022 2022-10-08
E-post 753

Efter att tidigare ha gjort donationer till Black Lives Matter kräver nu Sharon Osbourne, 69, pengarna tillbaka. I ett uttalande till TMZ hävdar programledaren och rocklegenden Ozzy Osbournes fru att hon tidigare donerat 10 miljoner kronor till organisationen men att hon nu håller med Kanye West om att BLM är ett svindleri.

– Vi gav 900 000 dollar (drygt 10 miljoner kronor, reds. anm.) till det, och jag skulle vilja ha mina pengar tillbaka, säger Osbourne till TMZ.

På en modevisning i Paris tidigare i veckan bar Kanye West och flera av modellerna en tröja med texten ”White Lives Matter”. West ställde även upp på en bild i tröjan tillsammans med den konservativa debattören Candace Owens.

Läs även: Kanye West bar White Lives Matter-tröja på modeshow

Tröjvalet har lett till att vissa krävt att Adidas ska avsluta sitt avtal med West och företaget har därefter meddelat att man ser över samarbetet med artisten, rapporterar CNN.

Men Sharon Osbourne säger att hon inte förstår vad som är kontroversiellt med tröjan.

– Jag förstår inte varför vita liv inte spelar roll. Jag förstår det inte, säger Osbourne.

– Alla spelar roll, gör de inte?

Osbourne medger att hon inte är insatt i frågan och kan inte svara på om Kanye West har gjort rätt eller fel. Däremot tycker hon inte att rapparen borde bli ”cancelled” och anser istället att de som inte gillar Kanye West kort och gott borde ignorera honom.

– Om du inte gillar honom; gör det. Lämna honom i fred, säger Osbourne.

Läs även: Kanye West: ”Alla vet att Black Lives Matter var ett svindleri”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag