Dramatiken i Hässleholmen: ”Är flera poliser som är utsatta för våld”

En polisman är ute och arbetar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 11 maj 2016 2016-05-11
E-post

BORÅS Under tisdagskvällen gick en grupp ungdomar till våldsam attack mot poliser i utanförskapsområdet Hässleholmen i Borås, där en polis blev knivskuren i armhålan och en annan sparkad i magen. I en intervju med Sveriges Radio berättar polisområdeschefen Tomas Jansson att situationen var än värre. – Det är flera poliser som är utsatta för våld av olika slag i samband med detta, säger han.

Det är i en intervju med Sveriges Radio P4 Sjuhärad som polisområdeschefen Tomas Jansson svarar på frågor om vad som egentligen hände i utanförskapsområdet Hässleholmen, en stadsdel i Borås. Han förklarar att det dramatiska tumultet, där en polis blev knivskuren i armhålan och en annan sparkad i magen, ska ha inträffat i samband med en fotbollsmatch.

Han berättar också att det finns kriminella element som inte vill ha polisens närvaro, något som han tror ligger till grund för tisdagens händelser. Samtidigt säger han också att det var flera poliser som blev attackerade, som tur var blev ingen allvarligt skadad.

– Efter omständigheterna mår hon väl. Det är inte bara hon som är utsatt utan det är flera poliser som är utsatta för våld av olika slag i samband med detta.

Enligt Jansson kan det krävas mycket arbete och lång tid för att komma tillrätta med problematiken i Hässleholmen. Han poängterar även att polisen fortsatt måste närvara i utsatta områden, trots den farliga arbetsmiljön.

– Det har till viss del med organiserad brottslighet att göra. Den problematiken vi ser i områdena, det är något vi måste jobba hårt med och vi jobbar väldigt långsiktigt med det också. Det här är ingenting vi kan lösa på en gång, men det sämsta som kan hända är att polisen inte är närvarande.

Sveriges Radio berättar också att två personer har anhållits varav en är misstänkt för försök till mord. Den personen, som är misstänkt för mord, har tidigare misstänkts för en skjutning mot polishuset i Borås i höstas, men han friades från de misstankarna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag