”Du är äcklig”: Ingen i Fittja ville hjälpa den gruppvåldtagna kvinnan

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 25 nov 2017 2017-11-25
E-post 2686

”Usch du har sperma i ansiktet och på kläderna, blanda inte in oss”, fick kvinnan till svar. Hon hade precis blivit utsatt för en gruppvåldtäkt och misshandel i en trappuppgång i Fittja med uppemot 20 gärningsmän. Ingen i den södra stockholmsförorten ville hjälpa offret, rapporterar Metro.

Nu offentliggörs fler detaljer om den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja som ägde rum i ett trapphus i augusti förra året. Kvinnan blev våldtagen av uppemot 20 gärningsmän och blev även misshandlad.

En granne som såg vad som hände med kvinnan valde att ignorera händelsen. Han har förklarat i förhör att han har ”lärt sig att inte se eller höra så mycket”.

När kvinnan söker hjälp efter våldtäkten ringer hon på vid en lägenhet för att be om hjälp med att larma polisen. Men han som öppnade ignorerade hennes vädjan, istället visade han henne vägen ut ur porten. Det berättar tidningen Metro.

Sedan tar sig kvinnan till Fittja centrum för att söka hjälp. Men då får hon veta att hon är äcklig. ”En kille som NN gick fram till sa till henne att hon var äcklig och att hon hade sperma i håret”, lyder berättelsen från polisen. Hon försökte även få hjälp av en spärrvakt, men ej heller denne brydde sig om kvinnans situation.

Istället fick kvinnan ta tunnelbanan in till centrala Stockholm för att söka hjälp. Flera män står nu åtalade för det grova brottet. De ska även, enligt åtalet, filmat våldtäkten och skrattat medan det pågick.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag