Ebbas erbjudande: ”Släpp honom”

Faksimil TV4 Play
  • Måndag 6 jun 2022 2022-06-06
E-post 729

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh är beredd att fälla justitieminister Morgan Johansson (S) eftersom hon anser att regeringen inte uppfyllt sina löften till henne. Samtidigt gav Ebba Busch (KD) statsminister Magdalena Andersson (S) ett erbjudande under partiledardebatten.

Misstroendeomröstningen mot justitieminister Morgan Johansson (S) hotar leda till en regeringskris. Detta då statsminister Magdalena Andersson hotat med att avgå om Johansson fälls.

Läs även: ”Riskerar Sveriges säkerhetspolitiska intressen”

Allt ligger nu i händerna på den politiska vilden Amineh Kakabaveh, som ställer krav som går stick i stäv med Sveriges Nato-ansökan som måste godkännas av Turkiet.

Under söndagskvällens partiledardebatt gav Ebba Busch Magdalena Andersson ett erbjudande om att släppa Morgan Johansson i utbyte mot att KD inte kommer stödja fler misstroenden under den återstående mandatperioden.

– Misstroendet handlar om Morgan Johansson, han har fått kritik i konstitutionsutskottet, prickats flera gånger och ljugit. Han måste gå. Släpp honom, sade Busch.

– I gengäld så lovar jag att mitt parti inte kommer att medverka till fler misstroendeomröstningar till valet och att ni får all hjälp ni behöver för att föra Natoansökan i hamn. Morgan Johansson måste gå. Vi löser ut Amineh Kakabaveh åt er, fortsatte hon.

Andersson sade att hon ska ”fundera noga” på erbjudandet från Busch.

– Jag noterar att det finns stor entusiasm att jag ska vara kvar som statsminister, det tackar jag för. Jag ska fundera noga på det Ebba Busch säger. Det gör att jag naturligtvis är beredd att fundera och resonera, svarade hon.

Samtidigt ökar pressen från Amineh Kakabaveh. I en intervju med Dagens Nyheter som publicerades på söndag kväll sade hon att hon är beredd att fälla justitieministern eftersom regeringen inte uppfyllt sina löften till henne.

– Jag är beredd att rösta för ett misstroende mot justitieministern. S har inte uppfyllt det de lovade mig, säger hon till DN.

Läs även: Ännu en debattseger för blågula

Läs även: SD väcker misstroende mot Morgan Johansson – får stöd av M och KD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag