Efter avhoppet från M – Pilthammars comeback MED nya partiet

Emilie Pilthammar Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 18 jan 2020 2020-01-18
E-post 395

SÖLVESBORG I somras hoppade kommunalrådet Emilie Pilthammar i Sölvesborg av från sitt uppdrag och från sitt parti Moderaterna. Nu gör Pilthammar comeback i politiken genom att gå med i Medborgerlig Samling. 

I juni förra året tvingades lokalpolitikern Emilie Pilthammar (M) lämna sitt uppdrag som kommunalråd efter kritik för en skämtbild som lagts upp på Facebook. Bland kritikerna fanns partisekreteraren Gunnar Strömmer.

– Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, sade han till Aftonbladet.

Moderaterna i Blekinge röstade dessutom enhälligt för att utesluta henne ur partiet. Innan omröstningen hade Pilthammar själv emellertid begärt utträde ur ett parti som hon ansåg styrdes av ”ryggradslösa varelser som är mer intresserade av själva positionen än att förändra något” enligt ett inlägg på sin blogg.

Läs även: Pilthammars smocka på M-ledningen: ”Ryggradslösa varelser”

I en intervju med Svenska Dagbladet berättade Pilthammar att hon inte fått något stöd från den moderata partiledningen i sitt försök att styra Sölvesborg tillsammans med SD, KD och det lokala partiet SoL.

– Jag har inte hört ett enda ljud från den moderata ledningen. Alla har hoppats att det här inte skulle fungera, sade Emilie Pilthammar till Svenska Dagbladet.

Nu har Pilthammar gått med i ett nytt parti: Medborgerlig Samling, MED.

– När jag i höstas noga läste igenom deras partiprogram kände jag att det var en text som jag själv kunde ha skrivit, säger Pilthammar till Blekinge Läns Tidning.

Läs även: Bomben: SD tar makten med M och KD i Sölvesborg i Åkessons hemkommun

Men MED var inte det enda parti som försökte värva Pilthammar, avslöjar hon.

– Jag blev lite förvånad när de ringde från Örebropartiet, säger Pilthammar till BLT.

Örebropartiets Markus Allard berättar för Nyheter Idag att han kontaktade Emelie Pilthammar för att höra om det var ett lokalt parti som hon funderade på att engagera sig i eller att starta.

– Jag ville mest ta en initial kontakt, säger Allard. Örebropartiet är alltid intresserade av att skapa kontakter med lokalpartier runt om i Sverige och se om det finns gemensamma beröringspunkter.

MED:s partiledare Ilan Sadé välkomnar tillskottet till partiet.

– Sölvesborg har ögonen på sig. Allt politiskt som händer där uppmärksammas stort. Emilies politiska comeback och kommande framträdanden kommer inte gå spårlöst förbi, säger Sadé till BLT.

Ilan Sadé är delägare av Publicism NITEK AB, Nyheter Idags ägarföretag.

Läs även: Slut på gräddfil till bostäder för nyanlända i Sölvesborg: ”Det skapar en polarisering”

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag