Efter Busch Thor – Kristersson öppnar för att åka till Staffanstorp

Ulf Kristersson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 27 nov 2019 2019-11-27
E-post 414

STAFFANSTORP Trots Moderaternas succéval i Staffanstorp förra året var det KD-ledaren Ebba Busch Thor och inte Ulf Kristersson som blev först att besöka kommunen. Nu meddelar Moderatledarens pressekreterare att det är ”mycket möjligt” att Kristersson kommer på besök härnäst.

På tisdagen kom Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor på besök i Staffanstorp och gav sitt stöd till kommunens kritiserade reklamfilm.

– Här har vi en kommun som vill attrahera invånare genom att vara tydliga med att det ska vara en plats där människor trivs och behandlar varandra med respekt. Att man hjälper varandra, även nyinflyttade. Och så blir det ramaskri. Det säger något, säger hon till Aftonbladet.

Läs mer: Busch Thor backar Staffanstorp efter kritiken mot reklamfilmen

Moderaterna fick 43 procent i det senaste kommunvalet i Staffanstorp och styr kommunen tillsammans med Sverigedemokraterna. Men trots framgångarna har Moderatledaren Ulf Kristersson ännu inte varit på besök i kommunen.

Aftonbladet frågar kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) vad det beror på.

– Det får du fråga ledningen, de är välkomna. Det finns många moderata föreningar som kommer hit och undrar vad vi gjorde och hur vi jobbade långsiktigt. De har en stående inbjudan, svarar han.

Kristersson har varit kritisk till att hans parti väljer att samarbeta med SD lokalt.

Läs även: Kristersson ber om ursäkt för behandlingen av invandringskritiker

– Min kritik mot Staffanstorp var att de kunde ha bildat en fungerande alliansmajoritet. Det hade i alla lägen varit mitt förstahandsalternativ. Där gjorde man ett aktivt val. Jag tycker att man gjorde fel val. De bestämmer själva, sade han till Dagens Samhälle i somras.

Trots kritiken kan det snart bli aktuellt för Kristersson att besöka Staffanstorp. Det uppger hans pressekreterare Siri Steijer för Nyheter Idag.

– Vi kommenterar inte hans kalender, men det är mycket möjligt att han snart kommer att besöka den kommunen. Han gör ju resor runtom i Sverige så det är möjligt att han kommer att göra det, säger hon.

Läs mer: This is Staffanstorp: ”Klart som fan att folk blir förbannade”

Lyssna på vårt senaste podd-avsnitt: Den irakiske försvarsministerns kukbilder

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag