Efter knivattacken från den ensamkommande afghanen – Polisen Ted Eriksson lämnar Stockholm

Foto: Polisen
  • Tisdag 19 jun 2018 2018-06-19
E-post 703

STOCKHOLM Den berömda attacken mot polisen Ted Eriksson har nu lett till att Eriksson lämnar sin tjänst i Stockholm. Under augusti 2017 blev Eriksson knivhuggen i nacken av en ensamkommande afghan.

Den 31 augusti 2017 anföll afghanen Muhammad Hussaini polisen Ted Eriksson vid Björns trädgård i Stockholm.

Eriksson befann sig på Medborgarplatsen för att överse den uppmärksammade demonstration mot utvisningar av ensamkommande barn från Afghanistan som avhölls under sensommaren och hösten.

Hussaini är registrerad som 18-åring i Sverige men har själv tidigare uppgett sig vara 25 år gammal. På grund av den låga åldern så får Hussaini straffrabatt. Han ska även betala 100 000 kronor i skadestånd till Ted Eriksson.

LÄS ÄVEN: Ensamkommande afghanen Muhammad Hussaini får straffrabatt för knivattacken på polisen Ted Eriksson

Nu uppger Ted Eriksson att attacken har fått honom att omvärdera sina prioriteringar och att han kommer nu att sluta på sin tjänst i Stockholm.

– Den här händelsen har fått mig att värdera saker annorlunda. Jag vill vara nära familj och vänner och det blir lite lättare att gå vidare på det här sättet, säger han till DN.

Eriksson uppger att han trivs väldigt bra i Stocholm men den hemska attacken mot honom har blivit en stor del av honom och jobbet. Han ska nu skaffa en ny tjänst i Skåne.

– Det ska bli skönt att få en ny miljö. Jag känner att det är dags att bege sig hemåt och göra nytta i Skåne.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag