Efter Lamottes avslöjande om hemlöse Rolf – tillfälligt boende ordnat: ”Det får inte gå till så här”

  • Torsdag 13 feb 2020 2020-02-13
E-post 23419

TRELLEBORG Journalisten Joakim Lamotte släppte under torsdagen ett chockerande reportage om hemlöse 87-årige Rolf i Trelleborg som bor i en bil. Sverigedemokraterna reagerade med att leta reda på Rolf. ”SD betalar hotell och mat för honom tills kommunen tar tag i hans problem, det får inte gå till såhär!”, kommenterar Sverigedemokraternas Helmuth Petersen till Nyheter Idag.

I reportaget från Trelleborg följer Joakim Lamotte 87-årige Rolf Hansson i Trelleborg. Förra sommaren vräktes Rolf Hansson efter att han under flera månader inte betalat hyra. Lamotte berättar att Rolf Hansson bor i sin bil, där har han sitt bohag. Han äter och sover där, på nätterna drar han ett skynke över sig.

– Är det så här man ska sluta, frågar sig Rolf Hansson med tårar i ögonen.

I reportaget kontaktar Lamotte kommunen för att de ska hjälpa Rolf eller ge några svar på varför de inte ger någon hjälp. Han får inga svar.

”Tillsammans kan vi sätta press på de ansvariga så att Rolf slipper leva sina sista år på en parkeringsplats i Trelleborg”, skriver Lamotte och uppmanar sina tittare att hjälpa Rolf att få ett boende.

Nu ser det ut som om ett tillfälligt boende är löst. Sverigedemokraterna i Trelleborg bestämde sig efter att ha sett reportaget för att leta reda på Rolf och se till att han får tak över huvud tills kommunen har ordnat en permanent lösning.

Trelleborgs kommun styrs av M och KD i minoritet med stöd av SD.

Sverigedemokraternas starke man i Trelleborg Helmuth Petersen skriver på sin Facebook.

”Angående reportaget som Lamotte gjorde om den äldre mannen i Trelleborg.
Vi i SD har inte fått någon information om denne mannen tidigare, hade vi fått reda på det hade vi reagerat!
När vi fick reda på det åkte ett flertal av oss ut för att leta efter honom, när vi hittar honom så betalar SD för hotell/vandrarhem tills hans problem är lösta!
I Sverige 2020 skall inte detta få ske, jag misstänker om han haft ett annat efternamn så hade hjälpen kommit direkt.
Vi agerar nu som sagt och hade gjort så tidigare om vi visst om detta, ha en fortsatt bra dag”

I ett senare inlägg meddelar Petersen att man hittat Rolf Hansson och erbjudit honom boende.

Till Nyheter Idag kommenterar Petersen:

”SD betalar hotell och mat för honom tills kommunen tar tag i hans problem, det får inte gå till såhär!”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag