Efter Löfvens katastrofintervju – får stöd av Anne Ramberg

Anne Ramberg. Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons
  • Torsdag 21 Nov 2019 2019-11-21
E-post 1401

STOCKHOLM Statsminister Stefan Löfvens (S) framträdande i SVT Agenda har sågats – även i de egna leden. Men nu rycker Advokatsamfundets förra generalsekreterare Anne Ramberg ut till Löfvens försvar. ”Vi har alla haft bättre och sämre framträdanden liksom publiceringar”, skriver hon på Twitter.

Intervjun i SVT Agenda, som gjordes av Anders Holmberg, handlade om gängvåldet. Kritiker har bland annat ifrågasatt uttalandet från Löfven om att ”vi såg inte detta komma”.

”År efter år har det varnats för att organiserad brottslighet växer sig starkare i Sverige. Att Stefan Löfven (S) påstår att han inte sett det komma är genant. Har vi en regeringschef som vägrar läsa, inte törs se och saknar mod att agera? Det verkar inte bättre”, dundrar ledarskribenten Carolin Dahlman, Kristianstadsbladet (liberal, ej partibunden).

”Redan 2015 förklarade Stefan Löfven krig mot gängkriminaliteten men utvecklingen har sedan dess gått åt fel håll. Därför har statsministern problem med trovärdigheten fyra år senare”, konstaterar SvD:s politiske reporter Göran Eriksson.

”En ren katastrof”, tycker Lena Mellin, politisk kommentator på Aftonbladet.

Kritik har kommit även från socialdemokrater, bland annat har Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg på Twitter skrivit att intervjun gick ”uselt”.

Läs även: Ramberg om att SD är demokratiskt valda: ”Det var ju Hitler också”

Men statsministern får stöd från Anne Ramberg, förra generalsekreteraren för Advokatsamfundet.

”I ett läge där vi är i kris förtjänar Statsministern stöd och samling”, skriver hon på Twitter i ett svar till den tidigare domaren Krister Thelin. Thelin hade retweetat satirikern Jens Ganman.

Ramberg skriver också: ”Vi har alla haft bättre och sämre framträdanden liksom publiceringar.”

Ramberg har själv tidigare varit i blåsväder för ett blogginlägg där hon påstår att riksdagsledamoten och Solnapolitikern Hanif Bali (M) är ”taltratt” åt ”bruna råttor”. Advokatsamfundet gick i efterhand ut och tog avstånd.

Läs även: Utvisningar till Afghanistan stoppades – Anne Rambergs uppmaning: ”Fortsätt”

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag