Efter mordet på Jo Cox – nu tränas brittiska parlamentsledamöter i krav maga

Träning i krav maga. Foto: Kristine Dreyer / Wikipedia
  • Måndag 15 aug 2016 2016-08-15
E-post

STORBRITANNIEN Brittiska parlamentsledamöter erbjuds nu träning i krav maga, den kampsport som utvecklats av den israeliska militären. Det är mordet på ledamoten Jo Cox tidigare i sommar som har lett till att behovet av självförsvar har uppmärksammats.

En brittisk parlamentsledamot för Labour, Jo Cox, blev mördad 16 juni i år av den psykiskt sjuke nynazisten Thomas Mair vilket chockade nationen. Många röster höjdes för att öka skyddet för medlemmarna av parlamentet, och ett steg som nu tagits är självförsvarsträning för ledamöterna.

Enligt Russia Today, som återrapporterar en artikel i The Telegraph, erbjuds nu parlamentsledamöter och deras assistenter träning i krav maga, hebreiska för ”närstrid”, som togs i bruk av den israeliska armén på 1960-talet. Hittills har två ledamöter och 18 assistenter genomgått ett träningspass.

Träningen erbjuds av företaget Parli-Training, som vanligtvis erbjuder träning i lobbying och talskrivande.

– Vi lär dem tekniker för att hantera situationer där någon kommer mot dem med en kniv eller en pistol, så att de kan avväpna dem och sedan fly. Vi tränar dem inte på att slåss, säger Parli-Trainings grundare Mendora Ogbogbo till The Telegraph.

Hon poängterar att träningen går ut på att ”avväpna och fly” inte att ”konfrontera”.

Enligt Daily Mail har många parlamentsledamöter upplevt hotfulla situationer i möten med medborgare.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag