Efter slopade id-kontroller: Kraftig ökning av asylsökare till Sverige

Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons
  • Måndag 8 maj 2017 2017-05-08
E-post 2761

SVERIGE Antalet flyktingar och migranter som stoppas vid gränskontrollerna har ökat kraftigt efter att regeringen slopat id-kontrollerna. Det rapporterar Sveriges Radio på måndagen.

En ny våg av asylinvandring till Sverige kan vara att vänta efter att regeringen slopat id-kontrollerna. Så kan man tolka effekten av att regeringen slopat id-kontrollerna sedan några dagar tillbaka.

Sveriges Radio rapporter på måndagen att det nu skett en ökning av antalet migranter som väljer att söka asyl vid den svenska gränsen. Samtidigt är gränskontrollerna på svensk mark kvar och där har polisen noterat en kraftig ökning av migranter.

Chefen för gränspolisen i region Syd berättar för Sveriges Radio att det fortfarande är tidigt att säga vilken den totala effekten kommer bli av de slopade id-kontrollerna.

– Jag tror att detta bara är i begynnelsen av vad som kan komma framöver. Först måste budskapet om att id-kontrollerna är borta slå igenom innan vi kan se den stora effekten här i Sverige, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag