Efter sprängdåden: Polisen i Malmö vill byta lokal för att skydda sig

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 24 jan 2018 2018-01-24
E-post 552

MALMÖ Efter flera sprängningar vid polisstationen i Malmö begär polisen om att få byta lokaler. För att kunna säkerhetsställe sin trygghet vidtar polisen utökade säkerhetsåtgärder runtom i landet.

Polisen i Malmö uppger att de vill byta lokal för polisstationen för att kunna skydda sig bättre mot sprängdåd och andra hot. Ansökan har skickats in om en ny polisstation men det är ännu inte klart om det rör sig existerande lokaler eller om en helt ny station ska byggas, uppger Sveriges Radio.

Under december 2017 och januari 2018 utsattes polisstationen i Malmö för flera sprängdåd. Fredag den 29 december sprängdes en polisbil som stod parkerad utanför polisstationen i Malmö. Under onsdagen den 17 januari detonerade ett föremål på gården till polisstationen i Malmö.

LÄS ÄVEN: Polisbil sprängd utanför polisstationen i Malmö

LÄS ÄVEN: Kraftig explosion vid polisstation i Malmö

På flera håll i landet pågår insatser för att förbättra säkerheten för polisen. I Helsingborg pågår en renovering av entrén för att stärka skyddet efter sprängningen i oktober.

– Det handlar om kameraövervakning, belysning och inhägnad personalparkering, men vad som blir verklighet beror bland annat på ekonomin, säger Tobias Ekdahl, kanslichef vid polisen i nordvästra Skåne, till Sveriges Radio.

Runtom i Malmö pågår arbetet för att vidta olika säkerhetsåtgärder. Rättscentrum har infört ronderande väktar och det kan bli aktuellt med inkastningskydd i Rosengård, berättar Polismästare Stefan Sinteus.

– Vi måste också tänka på vårt eget uppträdande och hur vi sköter vår säkerhet själva, säger Stefan Sinteus, till Sveriges Radio.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag