Efterlyst kidnappare överlämnade sig till polisen – Enligt uppgift släkting till bortförda flickan

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 19 apr 2017 2017-04-19
E-post

KARLSKRONA En av de efterlysta kidnapparna, från gårdagens bortrövande av en femtonårig flicka i Karlskrona, har frivilligt överlämnat sig själv till polisen. Enligt uppgifter till Sydöstran ska kidnapparna vara släktingar till flickan. Polisen vill inte kommentera huruvida det rör sig om något hedersrelaterat brott.

Under gårdagen kidnappades en femtonårig flicka från sin skola i Karlskrona. Kidnappningen utfördes av två män som fick med sig flickan i bil. Enligt uppgifter som Sydöstran tagit del av ska dessa två män vara släktingar till flickan.

LÄS ÄVEN: Femtonårig flicka kidnappades från skolan i Karlskrona

Kidnappningen ska ha gått lugnt till och utförts runt 11-tiden. Vid 13-tiden slog flickans pappa larm till polisen om att han befarade att hans dotter kidnappats.

Då inleddes en massiv polisinsats där bland annat all trafik från Sverige över Öresundsbron kontrollerades. Helikoptrar sattes in och efter att polisen spårat flickans mobiltelefon kunde man runt 17-tiden hitta henne inlåst på en tågtoalett i Landskrona, 21 mil hemifrån.

Polisen efterlyste två män, misstänkta för seriöst människorov.

Under onsdagen överlämnade en av de efterlysta kidnapparna sig själv till polisen i Skåne. Han hade fått höra att han var efterlyst.

Enligt Sydöstran vill polisen inte kommentera huruvida det rör sig om släktingar till flickan och om det kan finnas hedersmotiv bakom kidnappningen.

– Vi låser oss inte för någonting, utan försöker nu reda ut vad som hänt, säger kriminalkommissarie Lennart Mårtensson till Sydöstran.

Den andre efterlysta mannen som misstänkts för inblandning i bortförandet av den femtonåriga flickan är fortfarande på fri fot.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag