Elever misshandlade pensionerad lärare

Genrebild. Foto: Flickr / elinerijpers
  • Tisdag 3 sep 2019 2019-09-03
E-post 509

LANDSKRONA På fredagseftermiddagen blev en äldre lärare misshandlad av två elever på en skola i Landskrona. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Läraren är pensionär men har hoppat in och arbetat som timvikarie. På fredagen gav sig två minderåriga pojkar på honom med sparkar och slag.

– Enligt den utredning som görs har två elever gett sig på en lärare fysiskt. Annan skolpersonal har ingripit och tillkallat polis eftersom de varit så pass våldsamma, säger grundskolechef Anna Ericsson till Helsingsborgs Dagblad, som frågar hur läraren mår.

– Han är vid god hälsa, och mår efter omständigheterna bra. Kommunen har erbjudit honom företagshälsovård, och rektor är ett stort stöd för honom. Han känner sig trygg med hur processen har hanterats och känner sig trygg med att komma tillbaka till skolan.

Vad som föranledde misshandeln är oklart och elevernas och lärarens versioner skiljer sig åt. Skolans rektor har beslutat att stänga av de två eleverna i en vecka.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag