Elon Musk blir storägare i Twitter efter omröstning

Bild: Public Domain/Faksimil Twitter
  • Måndag 4 apr 2022 2022-04-04
E-post 231

Elon Musk blir storägare i Twitter där han köpt 9,29 procent av företagets aktier. Köpet föregicks av en omröstning på plattformen där Elon Musk frågade sina följare om Twitter följde yttrandefrihetens princip tillräckligt strängt, vilket 70 procent svarade nej till.

Teslas VD Elon Musk, som världens rikaste man enligt Forbes och Bloomberg, köper in sig i plattformen Twitter där han blir storägare med 9,2 procent av aktierna. Musks andel uppgår till ett värde av 2,89 miljarder dollar enligt aktiens kurs i fredags, rapporterar TT.

Musks köp framgår av dokument som lämnats in till amerikanska myndigheter, och nyheten fick Twitters aktie att öka med 26 procent i den amerikanska förhandeln.

Läs även: Elon Musk utmanar Putin på strid man mot man

Musk är själv en mycket aktiv på Twitter, där han har över 80 miljoner följare, och aktieköpet föregicks av en omröstning Musk publicerade på Twitter, där han skrev att ”Yttrandefrihet är nödvändig för en fungerande demokrati. Tror du att Twitter strängt står fast vid denna princip?”

I en följande tweet skriver Musk att ”Konsekvenserna av denna omröstning kommer bli viktiga” och uppmanar att rösta omsorgsfullt.

Av över två miljoner röstande svarade över 70 procent ”Nej”, och när omröstningen var genomförd publicerade Musk ytterligare en tweet, där han skrev att Twitter utgör en slags torg, och att plattformens misslyckande med att upprätthålla yttrandefrihetens principer underminerar demokratin.

”Vad borde göras?” frågade Musk sina följare.

Avi Yemini, reporter på Rebel News Australia, föreslog då att Musk ska köpa Twitter och återställa alla avstängda konton.

Läs även: Spansk politiker skrev att män inte kan bli gravida – stängdes av från Twitter

Läs även: Trump permanent avstängd från Twitter: ”Risk för ytterligare uppvigling till våld”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag