Elton John gick på rysk blåsning

Foto: Premier.gov.ru & Flickr.com
  • Torsdag 17 sep 2015 2015-09-17
E-post 49

LONDON Den brittiska kändisen Elton John har gått på en bluff meddelar den ryska TV kanalen Russia insider. Efter att Elton John tidigare kritiserat Ryssland och Vladimir Putin för deras fientliga inställning till homosexuella blev stjärnan uppringd av den ryske presidenten. Trodde han. Det har dock visat sig att samtalet var en busringning utförd av två ryska komiker.

Den brittiska kändisen Elton John postade på tisdagen ett meddelande på Instagram där han tackade Rysslands president Vladimir Putin för att ha ringt honom och diskuterat homosexuellas rättigheter i Ryssland. John hade även fått en inbjudan till Moskva, enligt meddelandet på Instagram. Putins presstalesman Dmitrij Peskov förnekar emellertid rapporten enligt den engelska nyhetskanalen BBC. Putin har aldrig ringt till John meddelade den ryske presidentens kontor.

Senare erkände de ryska komikerna Vladimir ”Vovan” Krasnov och Alexei ”Lexus” Stolyarov för den ryska dagstidningen Komsomolskaya Pravda att det var de som lurat John genom att ringa honom under tisdagen och låtsats vara Peskov och Putin.

Har tidigare kritiserat Ryssland

Förra veckan kritiserade Elton John Rysslands lag mot homosexuell propaganda och kommentarer som sägs härstamma från Putin där det antyds att homosexuella förgriper sig på barn. Den engelska superstjärnan berättade även för BBC att han skulle ”älska att sitta ner med Putin” för att försöka ändra på dennes åsikt.

Krasnov och Stolyarov säger i en kommentar att John hade sett fram emot ett samtal från Putin ”väldigt mycket”, och att det var därför han direkt trodde att han verkligen talade med presidenten. Krasnov tillade att John berättat för dem att deras samtal hade ”gjort hans dag” och att det var ”det mest fantastiska samtalet i hans liv”.

Elton Johns talespersoner har ännu inte kommenterat uppgifterna om busringningen.

Russian Insider har publicerat samtalet på sin Youtube kanal. Nedan ser du den videon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag