En död av stickskador efter gängbråk – polisen mörkar

Foto: Nyheter Idag/Google Maps
  • Måndag 20 jan 2020 2020-01-20
E-post 860

MELLERUD En man har avlidit av stickskador efter en konfrontation mellan två gäng i Melleruds kommun natten mot måndag, något som Aftonbladet tidigare rapporterat om. Nu söker polisen vittnen – men vill inte berätta detaljer om gängen som var inblandade i konflikten.

En av polisens radiobilar upptäckte strax efter halv ett natten mot måndag hur en bil körde i hög hastighet mot sjukhuset i Bäckefors i Bengtsfors kommun. När bilen stannade bar tre personer ut en fjärde svårt skadad man som får hjärt- och lungräddning av sjukhusets personal. Mannen, som hade stickskador, avled senare och anhöriga har underättats.

Personerna berättar att de stött på ett annat gäng i grannkommunen Mellerud. Vid Pressbyrån i centrala Mellerud hade det blivit bråk. Samtliga inblandade är enligt polisen män i 20-30-årsåldern.

Polisen har inlett förundersökning gällande mord alternativt dråp.

På sin hemsida skriver polisen att man under måndagskvällen kommer att arbeta ”trygghetsskapande” i området, samt genomföra dörrknackning som en del i det utredningsarbete som pågår. Man lovar också ökad närvaro och ”hög synlighet”.

Läs även: Greider jämför Iran och USA oemotsagd i Sveriges Radio: ”Två skurkstater”

Nu hoppas polisen på tips:

”Iakttagelser och tips från allmänheten är viktiga i det fortsatta utredningsarbetet. Detta kan man lämna via polisens växel 114 14 eller via tipslänk på polisen.se”, skriver man.

Samtidigt som polisen vill ha in tips vägrar man att ge signalement eller detaljer om de två gäng som har varit inblandade i bråket. Man vill inte heller säga något om vem den avlidne är.

Läs även: Stympad katt hittad på förskola

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag