En man död efter skjutningar i Malmö och Helsingborg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 5 sep 2018 2018-09-05
E-post 204

SKÅNE En man dog och en man skadades svårt i två skjutningar som skedde i Malmö och Helsingborg på tisdagskvällen. I det ena fallet ska gärningsmän på moped ha öppnat eld mot en uteservering full med gäster.

Vid 19-tiden på tisdagen larmades polisen om en skottlossning i stadsdelen Fosie i Malmö. På plats påträffades en man i 20-årsåldern som blivit skjuten, och han fördes med ambulans till sjukhus. Rutinmässigt skickades även en polispatrull till sjukhuset.

Klockan 20.51 meddelade polisen att mannen avlidit, och hans anhöriga är underrättade. Under kvällen arbetade kriminaltekniker på brottsplatsen som ligger utomhus. Strax efter klockan 23 hävdes avspärrningarna.

Inte lång tid efter skjutningen i Malmö hände det igen i Helsingborg. Klockan 20.22 larmades polisen om att en skottlossning skett mot en uteservering vid Gustav Adolfs torg. En man i 25-årsåldern blev träffad och fördes med livshotande skador till sjukhus.

Hukade sig under borden

Enligt uppgifter till Aftonbladet satt den skjutne mannen på uteserveringen när fyra svartklädda män dök upp på två mopeder och sköt rakt in i folksamlingen. Gästerna tog skydd under borden, och efter mindre än en minut försvann gärningsmännen.

– Folk på uteserveringen och inne i restaurangen blev utsatta för fara. Det här kunde absolut ha slutat värre, säger Kenneth Andersson, jourhavande förundersökningsledare, till Aftonbladet.

En utredning om försök till mord har inletts. Enligt SVT finns det inga uppgifter än så länge om att tisdagskvällens skjutningar har något samband. Det finns heller inga uppgifter om att någon är misstänkt eller gripen.

Läs även: Man död efter ny skjutning i Malmö

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag