En tredje tjej träder fram: Berättar att Aftonbladet-mannen försökte bjuda hem henne på sprit när hon var 16

Ännu en berättelse om mediemannens beteende mot unga flickor. Foto: Faksimil Instagram
  • Tisdag 17 okt 2017 2017-10-17
E-post 894

STOCKHOLM ”Vidrigt jävla as till man”, skriver en tredje tjej som nu träder fram och berättar om den mäktiga Aftonbladet-mannen som Cissi Wallin pekar ut som våldtäktsman. På sitt Instagram-konto berättar hon hur mediemannen ville bjuda med den då 16-åriga flickan hem på sprit och att hon var tvungen att säga ifrån ordentligt mot honom.

Efter att journalisten Cissi Wallin berättat öppet på sitt Instagram-konto att en mäktig mediaman, som hon namnger, har våldtagit henne har fler berättelser kommit fram om samma man.

Tidigare berättade Nyheter Idag att Instagram-kontot Preventivpodden, som drivs av Fridah Jönsson, publicerar en skärmdump där mediemannen frågar den då 14-åriga flickan om hon vill ha sex med honom.

Försökte få med 16-årig flicka hem på spritfest

Nu träder en tredje kvinna fram och pekar ut samma medieman. Enligt den berättelsen, som även den publiceras på Instagram, har mannen försökt bjuda hem kvinnan på spritfest när hon bara var 16 år gammal.

Kvinnan berättar i sitt inlägg att han ”försökte få mig att följa med honom hem efter jag mötte honom utanför Kvarnen när jag precis fyllt 16, trots att jag berättade hur gammal jag var och att jag inte ville”.

Men trots att hon, som hon förklarar, ”inte ville”, har mediemannen fortsatt att försöka få med sig den 16-åriga flickan till sitt eget hem.

”Han gick med mig i 20 minuter när jag var på väg hem till mina föräldrar och tjatade att vi skulle hem till honom och dricka sprit. Tillslut när vi kom till hans port så sa jag ifrån ordentligt och då gav han upp. Det här var 2006, samma år som han förgrep sig på Cissi Wallin. Vidrigt jävla as till man”, skriver tjejen.

Aftonbladets försvar: Brott kunde inte styrkas

I Cissi Wallins berättelse om våldtäkten, som publicerats hos Nyheter24, återger hon i detalj vad mediemannen utsatte henne för. ”Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste ‘sug då, sug!’”, skriver Wallin.

Under tisdagen har Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén kommenterat Wallins berättelse som riktas mot den mäktiga mediamannen. Där tar hon den utpekade mediemannen i försvar.

”Hon har framfört anklagelserna förut. Då anonymt. Nu publicerar hon vår medarbetares namn i ett inlägg på Instagram. Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas. Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat”, skriver Olsson Olsén.

Däremot kommenterar inte Olsén anklagelserna från de andra tjejerna, utan enbart Cissi Wallins berättelse. Nyheter Idag har vid upprepade tillfällen sökt flera Aftonbladet-medarbetare för en kommentar, utan resultat.

Läs också: ”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig” poserar här med Stefan Löfven

FAKTA: Så arbetar Nyheter Idag

Trots att mediemannens riktiga namn sprids i flera sociala medier väljer Nyheter Idag att inte publicera namnet. Detta på grund av pressetiska skäl där vi bedömer att en sådan publicitetsskada riskerar att vara oförsvarlig.

Den bedömningen kan komma att ändras om nya uppgifter framkommer.

Innan vi återger anklagelser som riktas mot mannen kontrollerar vi att avsändaren är en riktig person och inget fejkat alias.

Eftersom Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén själv bekräftar att den utpekade mannen arbetar på Aftonbladet väljer vi att återge den uppgiften i vår rapportering.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag