Ex-redaktör på Veckorevyn om natten då Aftonbladet-mannen sextrakasserade henne: ”Han var väldigt på och hotfull”

Bild: Faksimil
Bild: Faksimil
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post

SVERIGE En femte kvinna träder nu fram och berättar att även hon utsatts för Aftonbladet-mannen, något som tidningens tidigare medarbetare Emanuel Karlsten uppmärksammar på sin blogg.

Det är Anastelle Wieslander, tidigare redaktör på Veckorevyn och numera mammabloggare, som tar bladet från munnen. I ett inlägg på Instagram berättar hon att hon utsattes för Aftonbladet-mannen när hon själv var i 20-årsåldern. Under en utekväll för drygt tio år sedan gav hon sitt telefonnummer till den kända kvällstidnings­profilen.

”Senare den kvällen/natten ringde han. Han skulle absolut komma hem till mig och var väldigt på och hotfull och lyssnade inte på mina nej. Jag la på men minns att han fortsatte attackringa och messa under natten”, skriver hon.

”En piss i havet i jämförelse, men ändock – ett jävla svineri”, avslutar hon syftandes på att det de andra kvinnorna utsatts för är mycket värre.

Därmed är det nu totalt fem identifierade kvinnor som anklagat Aftonbladet-mannen för alltifrån våldtäkt till sexuella trakasserier. I sociala medier sprids dessutom fler grova anklagelser mot mannen från anonyma uppgiftslämnare som inte kunnat verifieras.

Nyheter Idag har de senaste dagarna varit i kontakt med Cissi Wallins presskontakt Elcim Yilmaz. Hon hälsar att Cissi inte tänker göra några fler uttalanden än det inlägg hon lagt upp på Instagram.

Vi har även pratat med en av de andra utsatta kvinnorna som trätt fram.

– Jag lägger ut det för att det är en viktig grej. Det är en sådan diskussion som jag inte tycker att man kan vara tyst om längre, förklarar hon.

Tidigare idag uppgav Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén att man startar en internutredning med anledning av de uppgifter som framkommit om Aftonbladet-mannen. Igår lät det annorlunda då hon istället tog medarbetaren i försvar med motiveringen att den polisutredning som drogs igång sedan Cissi Wallin anmält honom för våldtäkt lagts ned.

Fem kvinnor
  • Cissi Wallin, 32, Stockholm. Var först ut med att berätta att hon drogades och våldtogs av Aftonbladet-mannen när hon var 21 år.
  • Kvinna, 24, Stockholm. Skriver i sociala medier om att Aftonbladet-mannen skrev till henne på Facebook och undrade om hon ville ha sex med honom när hon var 14 år.
  • Kvinna, 26, Stockholm. Uppger att hon träffade Aftonbladet-mannen utanför en krog på Södermalm när hon var 16 år och att han försökte få med sig henne hem för att dricka sprit.
  • Kvinna, 36, Stockholm. Berättar att hon drogades och utsattes för ett våldtäktsförsök av Aftonbladet-mannen när hon var 19 år.
  • Anastelle Wieslander, 35, Stockholm. Skriver om att Aftonbladet-mannen för drygt tio år sedan var hotfull, skickade SMS och "attackringde" för att få komma hem till henne mitt i natten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag