Ex-riksdagsmannen Waberis (M) okända besök efter Trollhättanmorden

Abdirizak Waberi. Foto: Riksdagen
  • Måndag 22 okt 2018 2018-10-22
E-post 843

TROLLHÄTTAN För tre år sedan skedde skolattacken i Trollhättan där tre personer miste livet. Nu berättar en anhörig till ett av offren om de före detta politikerna Omar Mustafas och Abdirizak Waberis oväntade besöket dagen efter morden.

Det var för exakt tre år sedan som Anton Lundin Pettersson med svärd i hand tog livet av tre personer på grundskolan Kronan i Trollhättan. Ett av offren var elevassistenten Lavin Eskandar, som blev 20 år.

Nu skriver hans kusin Eshtar Faris, som hade ansvaret att anordna begravningen, på Ledarsidorna.se om vad som hände dagen efter de brutala morden. Utanför familjens hus såg hon då Omar Mustafa och Abdirizak Waberi.

Den förstnämnda har tidigare valts in i Socialdemokraternas partistyrelse, men avgick efter knappt en vecka. Den senare var fram till 2014 riksdagsledamot för Moderaterna. Eshtar Faris kallar dem ”islamistiska aktivister som är Muslimska Brödraskapets ansikte utåt i Sverige”. Båda har gemensamt att de varit ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige.

Nu hade de alltså kommit till den mördade Lavin Eskandars familj hus. Omar Mustafa sade att han var där för att beklaga sorgen för sina ”systrar och bröder”. När Eshtar Faris försökte förklara att familjen inte behövde någon hjälp av de två herrarna vägrade Mustafa att lyssna på henne – för att hon är kvinna. Istället var hon tvungen att prata med honom genom en annan man.

”Helt otroligt! Å ena sidan dödas tre personer i ett nazistiskt terrorattentat och å andra sidan kommer islamister och försöker samla poäng och fånga fler sympatisörer och följare på bekostnad av min döde kusin. Det är så islamister opererar. Beroende på mål används olika metoder”, skriver Faris.

Ledarsidorna.se:s Johan Westerholm har bland annat tagit del av en ljudupptagning från Mustafas och Waberis besök. Enligt Westerholm, som hänvisar till flera olika källuppgifter, kom männen oinbjudna med det uttalade målet att ta över kontakterna med medier. Först när manliga släktingar bad dem att lämna bostaden gjorde männen det.

”Syftet var uppenbart, att skapa en mediebild av islamofobi där Omar Mustafa och Abderizak Waberi kunde kliva fram som en enande kraft och representera alla Sveriges muslimer”, skriver Johan Westerholm.

Läs hela historien på Ledarsidorna.se.

Läs även: Skolinspektionen låter Abderizak Waberi driva muslimsk friskola trots kommunens protester

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag