Explosioner i Skåne – boende fick evakueras

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 feb 2022 2022-02-24
E-post

ÅSTORP/MALMÖ Under natten till torsdagen skedde en explosion i ett flerfamiljshus i Åstorp i nordvästra Skåne där boende fick evakueras. Exploderade gjorde det också i Malmö tidigare under onsdagskvällen, vilket var den tredje sprängningen i staden på mindre än en vecka.

Det var vid 03.37 som flera samtal inkom till polisen om detonationen i Åstorp.

Så här säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Nyheter Idag angående explosionens omfattning:

– När det gäller förödelsen var den inte jättestor. Jag har sett bilder från platsen och porten till det här flerfamiljshuset är skadad och ett antal fönsterrutor på närliggande lägenheter. Så ett antal rutor och en port, i övrigt inget mer.

Inga personskador har inrapporterats i samband med explosionen. Däremot fick boende tillfälligt evakueras.

– Vi har patrull som har sett till att de har lämna sina bostäder. Men jag tolkar det som att det bara var väldigt tillfälligt i samband med att bombskyddet skulle undersöka platsen och se om det fanns fler farliga föremål, säger Evelina Olsson.

Än så länge finns det ingen misstänkt för dådet.

Ytterligare explosion i Malmö

Vid sidan av Åstorp skedde ytterligare en explosion i ett flerfamiljshus i Rosengård i Malmö tidigare under onsdagskvällen, rapporterar Kvällsposten. Larmet om detonationen inkom 19.52 till polisen och enligt Kvällsposten ska ljudet från explosionen ha hörts runt om på flera olika platser i staden.

Enligt polisen ska fyra personer ha fastnat i en hiss när det exploderade. Räddningstjänsten uppger emellertid att det rör sig om tre.

– Som jag förstår det var det tre. En vuxen och två barn, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, till Kvällsposten.

Sprängningen är den tredje som skett i staden sedan i fredags. Inga personer uppges ha skadats i samband med händelsen.

Läs även: Låste in misstänkt terrorist i taxi – hyllas efter explosion

Läs även: Polisanställd döms – läckte information till sin kriminelle sexpartner

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag