Expressen: ”Vilks teckningar av Muhammed har nu krävt ett liv”

På twitter hävdas att det är en äkta skärmdump från expressen.se Foto: Twitter
  • Söndag 15 feb 2015 2015-02-15
E-post 1238

SVERIGE Nu rasar människor på twitter efter att tidningen Expressen beskrev terrordådet i Köpenhamn på ett minst sagt annorlunda sätt. – Svenskens teckningar på profeten Muhammeds ansikte har nu krävt ett liv i Danmark, stod att läsa på Expressens sajt.

Dagens stora snackis i medier världen över handlar om terrorattentatet i Köpenhamn där totalt tre människor mist livet. När internationella medier jämför dådet med det som hände i Paris och beskriver händelsen utifrån radikal islamism väljer tidningen Expressen sin egen tolkning: Det är konstnären Lars Vilks teckningar som krävt liv.

”Svenskens teckningar på profeten Muhammeds ansikte har nu krävt ett liv i Danmark”, stod att läsa på Expressens sajt i anslutning till en artikel om konstnären.

Väcker reaktioner på twitter

Förstasidan på Expressens webbsajt uppmärksammades av en twitteranvändare som rasar över formuleringen. När andra användare frågar om den verkligen är äkta får de till svar att även Google har cachat samma beskrivning av händelsen. När Nyheter Idag söker på Google på den exakta ordalydelsen hittar vi mycket riktigt en cachad version där meningen finns med från Expressens sajt.

Efter att Expressens beskrivning av bakgrunden till terrordådet uppmärksammats på twitter har nu tidningen ändrat meningen. Nu står det istället: ”Svenskens teckningar av profeten Muhammeds ansikte förföljer honom livet ut”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag