Expressens Lundberg stöder Bensinupproret: ”Ta högafflarna med er”

Bild: Albin Olsson/Facebook/Pixabay
  • Tisdag 21 maj 2019 2019-05-21
E-post 265

Expressens krönikör Patrik Lundberg uppmanar Bensinupproret att ”ta högafflarna med er” i en krönika som går till hårt angrepp mot innerstadselitens miljömedvetna elitism.

Expressen-krönikören Patrik Lundberg blev känd för en bredare allmänhet när han i en krönika i Helsingborgs Dagblad anklagade Fazers ”Kinapuffar” för att vara rasistiska mot asiater. Debatten som följde ledde till att Fazer ändrade godisförpackningens design.

Nu går Lundberg ut med sitt stöd till Bensinupproret. I en krönika i Expressen skriver Lundberg, som själv växte upp Sölvesborg i Blekinge, att han först var skeptisk till upproret och tänkte ”Lämna högafflarna hemma, grabbar”.

Läs även: Ministerns råd till bensinupproret: Köp en elbil

Men Lundberg läste på om Bensinupproret, och förstod snart att ”gruppen bestod av minst lika många kvinnor som män” och att ”de kom från alla delar av landet och av profilerna att döma tillhörde de olika politiska läger”.

”De medborgare som alla politiska partier säger sig företräda, de läsare som alla journalister säger sig skriva för; verklighetens folk. Nu talar de själva, i egen sak. Och de dominerande säger att de har fel. De dominerande som stiftar lagar, driver opinion, bor i städer där tåg och bussar går var tionde minut” skriver Lundberg, som själv prövat på hur det känns när han ”jobbade skift i grannkommunerna” och ”en betydande del av min timlön gick till bensinkontot”.

Läs även: Så hånas bensinupproret i sociala medier

Därför kommer Lundberg till slutsatsen att hans första reaktion var ”med syltryggen”.

”Jag skämdes över min bakgrund, eftersom få i min nya omgivning säger något positivt om den värld jag kommer ifrån” skriver Lundberg och uppmanar Bensinupproret att ”ta högafflarna med er”.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag