Extremvänstern är nazisternas nyttiga idioter

Chang Frick Foto: Albin Lindstedt / Nyheter Idag
  • Söndag 24 aug 2014 2014-08-24
E-post 0

LEDARE De enda som vinner på kaoset och tumultet i Malmö är högerextrema Svenskarnas Parti. Det ska ha varit sju personer från SvP totalt och de lyckades dominera helt i medier under gårdagen. Den autonoma vänstern har blivit deras viktigaste valarbetare. Tyvärr.

Nyheter Idag har berättat vad polisen uppger ha hänt i Malmö. En av uppgifterna polisen gått ut med är att ammoniak kastats mot poliser och hästar. Vi har sett bilder på maskerade människor på en sida och kravallutrustad polis på den andra. Blod på marken, stök och bråk. Ett antal personer fick föras till sjukhus.

Innanför avspärrningarna står en nöjd ledare för ett parti med ursprung i Nationalsocialistisk Front, i dagligt tal nazister. Jag har mött honom en gång, skakat hand och ställt några frågor. Folket i SvP vet om att jag är både jude och tattare. Jag vet om att de flesta i SvP inte skulle vilja ha mig kvar i Sverige. Jag vet om att ytterst få egentligen sympatiserar med vad SvP står för. Ändå får de stort genomslag i media.

Det här är ett jävla problem och det växer.

Lek med tanken att motdemonstranterna uteblev. Ingen utomparlamentarisk vänster, inga antirasistiska grupper som mobiliserade. Bara ett folktomt torg med sju smygnazister som håller torgmöte för sig själva. Ingen hade brytt sig, ingen media hade rapporterat, inga arga unga män hade börjat prata om SvP.

Nu blev det tvärtom. Motdemonstranterna blev nazisternas bästa valarbetare, ett gäng nyttiga idioter. Den som förlorar mest på att SvPs idéer växer är inte heller medelklassungdomar i palestinasjal – det är sådana som jag.

Sådana som har fel stamtavla. Så, tack för det alla antirasister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag