F.d. Ganglandmedlem skulle strida med nazister mot ryssar – Körde ihjäl sig i Ukraina

Den nu omkomne 30-åringen berättar varför han åkte till Ukraina i en video. Foto: Faksimil Youtube
  • Söndag 11 jan 2015 2015-01-11
E-post 67

UKRAINA En före detta medlem i det ökända gangstersyndikatet Gangland skulle strida tillsammans med nazister mot proryska rebeller, men halt väglag satte stopp för planerna. Han har nu kört ihjäl sig, rapporterar flera medier.

Nyheter Idag har tidigare berättat om personer som söker sig till konflikten i Ukraina för att ta del i strider på nazisternas sida, främst i bataljon Azov. En man i 30-års åldern som tidigare uppges varit medlem den kriminella gruppen ”Gangland Sweden” ska ha åkt ner till Ukraina för att delta i den beryktade Azov-bataljonen.

Gangland Sweden är ett av Sveriges mest omdiskuterade kriminella nätverk på internet. På forumet Flashback finns flera långa trådar om såväl Gangland som dess frontfigur som går under namnet ”Raffa Pancamo” som nu sitter fängslad. I en Youtubevideo förklarar 30-åringen att ville hjälpa Ukraina i konflikten mot de pro-ryska rebellerna och han förklarade då att han anser den ryske presidenten Vladimir Putin vara en kommunist. Utrikesdepartementet bekräftar att han nu är avliden.

– Det stämmer att en svensk man i 30-årsåldern, från södra Sverige, omkommit i en bilolycka i östra Ukraina, säger Mats Samuelsson vid Utrikesdepartementets pressjour till tidningen Expressen.

”Mamma känner sig orolig”

I samma artikel hos tidningen Expressen berättar en uppgiftslämnare att olyckan där 30-åringen dog berodde på halka. Bilen som de färdades i ska ha haft sommardäck och 30-åringen ska ha tappat kontrollen och åkt av vägen. Vidare står i Expressens artikel att ett nära vän förklarat att 30-åringen ville vara på en plats där han var behövd och gjorde skillnad.

– Min mamma känner sig orolig över att jag är här, men hon förstår mig, berättade även 30-åringen i videon.

Svensken Mikael Skillt, med bakgrund i högerextrema miljöer, berättar på twitter att han är åter i Ukraina för att strida i bataljon Azov. Även han bekräftar att 30-åringen nu är avliden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag