Facebook stoppar Kristdemokraternas vapenfilm

  • Torsdag 16 maj 2019 2019-05-16
E-post 334

Jaktvapen i bild blev för mycket för Facebook som nu stoppar en EU-valsfilm från kristdemokraten Ella Bohlin. ”Jakt är frihet”, säger hon samtidigt som hon går i skogen med en hund och hagelbrakare. – Jägare är en viktig väljargrupp för oss, säger hon till Aftonbladet.

Facebooks filter för vad de politiska partierna får lov att kommunicera blir allt mer finmaskigt. Tidigare har Nyheter Idag berättat att Kommunistiska partiet fick sin ”valfilm” stoppad av Facebook då det var för mycket naket i den. I den filmen uppmanar kommunisterna att inte rösta i EU-valet.

Nu är det dags igen, men den här gången är det Kristdemokraternas kandidat Ella Bohlin som stöter på patrull hos Facebook. Detta eftersom det syns ett jaktvapen i hennes film.

– Jakt är frihet. Tid att vara i naturen, säger hon i filmen samtidigt som hon går i skogen med en hund och ett hagelgevär över axeln.

”Jägare är en viktig väljargrupp”

Valfilmen uppmärksammar EU-förslag om att reglera frågor om jakt men även tävlingsskytte. Budskapet ligger i linje med KD:s övergripande slogan om att göra EU ”lagom” igen.  Just frågan om tävlingsskytte är dessutom sedan länge en infekterad fråga där utövare upplever hårda krav från svenska myndigheter redan som det är.

– Regler föreslås som kan komma att försvåra för landets jägare och begränsa tävlingsskyttet, säger Bohlin i filmen.

I en intervju med Aftonbladet berättar Bohlin att hon själv har jägarexamen.

– Jägare är en viktig väljargrupp för oss och vår strategi är att kommunicera med dem genom den här videon. Det är väldigt dåligt att Facebook stoppar oss från att göra det, säger Ella Bohlin till tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag