Faluns uppmaning till sina invånare: ”Öppna ditt hem” för flyktingarna

Foto: Skärmdump
  • Tisdag 10 Nov 2015 2015-11-10
E-post 671

FALUN Invånarna i Falu kommun uppmanas i en ny kampanj att öppna sina hem och låta flyktingar som flyr undan krig och fattigdom bo där. – Det råder en stor bostadsbrist i hela Sverige, säger kommunens integrationschef Amel Mujic.

Vill du ha en syrier boendes hemma hos dig? Eller kanske en grupp män från Afghanistan? Det hoppas kommunledningen i Falun att kommuninvånarna ska vilja.

I en nystartad kampanj som heter ”Öppna ditt hem” uppmanas kommuninvånarna att ställa sina egna hem till förfogande för de migranter som kommer eftersom det inte finns några andra platser för dem att bo på.

– Det råder en stor bostadsbrist i hela Sverige, konstaterar Amel Mujic, chef för kommunens integrationsenhet, i en kommentar till Expressen.

Som ett led i kampanjen har kommunen tagit fram en särskild hemsida där kommuninvånarna uppmanas fylla i uppgifter om sin bostad. Kommunen vill bland annat veta hur många rum och kök man har, om det finns internet och helst ha en färdig planskiss över hela bostaden.

De som blir aktuella att placera hemma hos svenskar är migranter som beviljats uppehållstillstånd i Sverige men som Migrationsverket och de olika kommunerna inte lyckats hitta någon bostad åt. Projektet ”Öppna ditt hem” finansieras av länsstyrelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag