Fem snabba frågor om 2018 – Katerina Janouch: ”Vill ge Annie Lööf en riktigt nedgången känga att tugga på”

Foto: Thron Ullberg/Wikipedia
  • Tisdag 25 Dec 2018 2018-12-25
E-post 794

SVERIGE Julen är här och snart även 2019. Nyheter Idag frågar därför några kända profiler om vad de tar med sig från det gångna året, vad de väntar sig av nästa år och vilken känd person de vill ge en julklapp. Den här gången svarar författaren och debattören Katerina Janouch.

Vad kommer du minnas av 2018?

– Jag kommer att minnas den underbart varma sommaren som var exceptionell, både skönt men också hemskt på grund av de många bränderna som skapade dramatik i Sverige. På det privata planet har det hänt flera roliga tilldragelser, som gjort mig väldigt glad och som gjort 2018 till ett väldigt speciellt och oförglömligt år.

Vem var årets person och varför?

– Detta är ju svårt… Det får bli Tommy Robinson i Storbritannien, en frihetskämpe som slåss mot etablissemanget.

Hur var ditt eget 2018?

– Mitt eget år var väldigt socialt och jag hade en fantastisk sommar med vänner och familj. Jag kommer också bära med mig Mynttorgetprotesterna då vi sa ifrån till maktmissbrukarna, de inkompetenta politikerna i Rosenbad. Jag vill tacka alla fantastiska människor i Sverige för stöd. Har mött många underbara personer som berikat mitt liv på alla möjliga vis och gett mig energi och livskraft.

Vilken känd person vill du ge en julklapp och vad ger du?

– Jag vill ge Annie Lööf en riktigt nedgången känga att tugga på.

Hur blir 2019?

– Det blir ett politiskt turbulent år. De oroligheter som påbörjats i Europa i december kommer inte att upphöra, tvärtom. Det pågår en strid om västvärldens värderingar och hur migrationspolitiken ska se ut, även konflikter om religion och extremism intensifieras, och dessa kommer att bli allt tydligare. I Sverige blir det nyval. För egen del kommer jag både demonstrera och sjösätta nya bokprojekt. Jag har många intressanta saker på gång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag