”Feminister gillar inte att höra åsikter från personer som inte tycker exakt som dem”

Debattören Wille Durelius. Foto: Privat
  • Torsdag 5 feb 2015 2015-02-05
E-post 3722

DEBATT Debattören Wille Durelius är 16 år gammal och går i nian i grundskolan. Han ser sig själv som nyliberal och tycker man ska se individer istället för yttre egenskaper. I sin debattartikel som han mejlat till Nyheter Idag försöker han beskriva feminister utifrån ett poängsystem.

Har du någonsin hört talas om uttrycket “sparka uppåt”? Det är nämligen ett uttryck som används utav vänsterextrema personer. Det betyder i praktiken att våld och diskriminering är okej om personen har någonting som du inte har, det spelar ingen roll om personen har jobbat dygnet runt i tio år för att få det. Om någon har det bättre ställt än dig så är det förtryck och åhhhhh vad den personen är hemsk!

Detta är vad den moderna feminismen också håller på med, att “sparka uppåt”. Det uppstår dock problem när du anser att runt 50% av befolkningen är någon som du måste kämpa emot, det blir också lite jobbigt när personen som du vill sparka på inte ens kan rå för vad för kön den föddes som. När jag pratar om jämställdhet så vill jag ha en sådan jämställdhet där man ser en individ, inte tänker på vad den har för kön. En feminist ser först vad du är för kön, vad du har för hudfärg och sen vad du har för sexualitet. En feminists tankesätt fungerar ungefär såhär när den möter en man:

– Är personen homosexuell eller av annan “feministisk” läggning? (Alltså inte heterosexuell, allt annat än heterosexuell är bra.) Ifall ja, +5 poäng. Ifall nej, -5 poäng.

– Är personen vit? Ifall ja, -5 poäng. Ifall nej, +5 poäng.
Vilket parti röstade personen på i senaste valet? Ifall rödgrönrosa, +5 poäng. Ifall alliansen, -5 poäng. Ifall Sverigedemokraterna, blocka och ignorera.

– Är personen en feminist? Ifall ja, +5 poäng. Ifall nej, blocka och ignorera.

Om du har 0 poäng eller mer så har du en chans att prata med feministen. Om du har mindre än 0, har röstat på Sverigedemokraterna eller sagt att du inte är feminist så kommer du få en örfil och bli blockad på alla sociala medier. Feminister gillar inte att höra åsikter från personer som inte tycker exakt som de själva.

Det finns så klart ännu fler faktorer som väger in, dock så är det som står här ovanför tillräckligt mycket för att ge er en hum av vad feministen väger in innan den bestämmer om du är en bra person eller inte. För att få ett mer vidgat perspektiv på hur lite feminister vill ha jämställdhet så kan du kolla upp hur feminister ser på ord så som “jämställdist” och “egalitär”.

Jämställdister och egalitärer vill alltså att alla ska ses som individer och inte dömas efter hur de ser ut eller var de kommer ifrån. Istället för att du ska kolla upp hur de ser på dem så kan jag helt enkelt skriva det här: Feminister hatar jämställdister och egalitärer. De gillar att upprepa frasen “Varför blir ni så kränkta av feminism?” eller liknande om någon helt enkelt vill ha jämställdhet, jag upprepar: De försöker förnedra dig för att du vill ha jämställdhet fast inte under deras feministiska fana.

Det är väl trevligt?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag