Fetmafällan – en tredjedel av världens befolkning har gått upp i vikt under corona

Foto: Benson Kua CC BY-SA 2.0
  • Tisdag 9 feb 2021 2021-02-09
E-post 36

Ungefär en av tre människor i världen har gått upp i vikt under coronapandemin, enligt en ny studie från Ipsos. I Sverige är siffran något lägre.

Sedan coronapandemin slog till har nästan en tredjedel av världens befolkning lagt på sig vikt. Det visar en ny studie från Ipsos.

Enligt studien har 31 procent av världsbefolkningen gått upp i vikt under pandemin. Detta trots en utbredd medvetenhet om kopplingen mellan övervikt och allvarliga covid-19-symtom.

Viktökningen skiljer sig också kraftigt mellan olika länder. Den största viktökningen har enligt studien skett i Saudiarabien (35 procent av befolkningen med en genomsnittsökning på åtta kilo) och i Mexiko (34 procent av befolkningen med en genomsnittsökning på åtta och ett halvt kilo) medan bara sex procent uppgav att de lagt på sig vikt i Kina.

I Sverige uppgav 26 procent att de ökat i vikt under pandemin. 16 procent uppgav att de gått ner i vikt.

Läs även: Socialdemokraterna favoritparti bland muslimer: ”Ideologisk närhet”

Läs även: Iransk ayatolla varnar för vaccinerade: ”De har blivit homosexuella”

Bli prenumerant

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag