Fiasko för klimataktion – limmar fast sig på löstagbart räcke

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 28 nov 2022 2022-11-28
E-post 375

Planen var enkel: limma fast sig på dirigentens podium och därmed störa Beethoven-konserten i Hamburg. Men det visade sig att det räcke där aktivisterna limmade fast sig var löstagbart, och vakterna kunde därmed slänga ut aktivisterna tillsammans med räcket till publikens jubel.

Den tyska aktivistgruppen Letze Generation – ”den sista generationen” – genomförde en aktion mot en Beethoven-konsert i Hamburg på onsdagen. När orkestern skulle inleda konserten klev två aktivister upp på scenen och limmade fast sig själva på dirigentens podium.

Men aktivisterna gjorde ett misstag. Det visade sig nämligen att det räcke där de limmat fast sig var löstagbart. Därmed kunde vakter enkelt leda ut aktivisterna som fortfarande var fastlimmade vid räcket – till publikens skratt, jubel och applåder.

Läs även: Limmar fast sig på golvet i bilmuseum – vill ha potta och mat

I sitt eget material från händelsen har Letze Generation valt att klippa bort aktionens rumphuggna avslutning.

– Precis som det bara finns en violinkonsert av Beethoven så har vi bara den här planeten, vars gränser vi bortser från till den grad att klimat-relaterade katastrofer blir mer vanliga och dödliga, säger en av klimataktivisterna från scenen.

sin hemsida skriver Letze Generation att ”de vetenskapliga prognoserna blir blekare för varje år som passerar utan att effektiva skyddsåtgärder vidtas. Havsnivån förväntas stiga med nästan en meter mot slutet av århundradet. Denna ökning, i kombination med allt fler stormar, hotar inte bara Hamburg och andra kuststäder i det globala norr, utan miljoner människoliv över världen.”

Läs även: Här rensar trafikanter vägen från klimataktivister

Läs även: Nu hyllar Amnesty klimatvandalism

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag