Fick rättegång inställd tre gånger – misstänks för dubbelmord

Foto: Patrik Svedberg
  • Torsdag 21 mar 2024 2024-03-21
E-post 0

En man i 35-årsåldern har häktats i sin frånvaro som misstänkt för dubbelmord och grov mordbrand, efter att två unga män hittats ihjälhuggna i en brinnande lägenhet i Nässjö för några veckor sedan. Redan för ett år sedan skulle mannen ha ställts inför rätta för ett rånförsök, men lyckades få rättegången inställd tre gånger, rapporterar P4 Jönköping.

Den 29 februari larmades polis och räddningstjänst till en lägenhetsbrand i Nässjö. I lägenheten hittades två döda män, i 20-respektive 25-årsåldern, som båda var kända av polisen.

En man i 35-årsåldern, som enligt Expressen är släkt med den dömde mördaren Mahmoud Asalya, har häktats på den högre misstankegraden för två mord och grov mordbrand.

Mannen är fortfarande på fri fot, och hans försvarare uppgav under häktningsförhandlingen att han inte har kontakt med sin klient, som förnekar brott.

Redan för ett år sedan skulle mannen ha ställts inför rätta för ett rånförsök mot en kvinna i Jönköping. Kvinnan har berättat i förhör att mannen trängde sig in hennes lägenhet, höll en kniv mot hennes hals och tejpade för hennes ansikte. Rånförsöket avbröts när en granne ringde på dörren. 

Men rättegången mot mannen har ställts in – tre gånger. Detta då mannen påstått att han på grund av diskbråck inte kan sitta i en rättegång,

– Det skulle sannolikt om han fällts lett till att han fått ett långt fängelsestraff, säger Brottsofferjourens ordförande Sven-Erik Alhem till P4 Jönköping.

– Skyndsam rättvisa är angelägen. Det betyder att man kan förhindra eventuell ytterligare brottslighet, säger Alhem vidare.

Läs även: Poliser tvingas betala upploppsdömd syriers rättegångskostnader

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag