Fick svenskt medborgarskap 2009 – åtalas nu för brutal misshandel

Genrebild.
  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 776

MALMÖ Mannen, som är i 20-årsåldern, kommer från Afghanistan och fick svenskt medborgarskap 2009. Nu åtalas han i Malmö tingsrätt för grov misshandel av sitt barns mor.

Det är en diger lista av brott som mannen åtalas för – grov misshandel, grovt olaga hot, olaga frihetsberövande, ringa narkotikabrott och vapenbrott. Händelserna ägde rum den 26 och 27 november förra året i Malmö.

Målsägande och den misstänkte har ett barn tillsammans. Mannen ska ha haft kvinnan fastbunden vid armar och fötter i flera timmar. Under tiden misshandlar han henne – han slår henne med händerna och ett batongliknande tillhygge på överkroppen och huvudet. Han tar också strypgrepp på henne.

Var drogpåverkad

Mannen sägs också ha hotat kvinnan till döden medan han riktade en skarpladdad pistol mot henne. Pistolen hade han inte rätt att använda och därför är han åtalad för vapenbrott. Vapnet samt magasindelar och patroner har tagits i beslag.

Provtagning visar att mannen i samband med eller en kort tid före händelsen olovligen använt preparat innehållande tramadol, benzoylekognin, klonazepam och cannabis.

Mannen föddes i Afghanistan och blev svensk medborgare 2009.

Läs även: Syrier turades om i grov våldtäkt mot 16-åring – Kan ej utvisas

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag