Filip och Fredrik vill ”gräva bort” Skåne – efter SD:s rekordval

Filip och Fredrik. Foto: Blixten & co
  • Tisdag 11 sep 2018 2018-09-11
E-post 1758

SVERIGE Sverigedemokraterna gick framåt i valet och ingenstans gick det bättre för partiet än i Skåne. Därför vill tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nu ”gräva bort” länet från resten av landet. – Det säger mer om vad de har för karaktär än vad andra har för karaktär, säger SD:s Skåneordförande.

I måndagens sändning av underhållningsprogrammet ”Breaking News” inleddes arbetet med att gräva bort Skåne från Sverige. Skälet är att SD har sitt största stöd i det länet – något som programledarna Filip och Fredrik inte kan acceptera.

– Det är märkligt med Skåne för varje gång vi är där tycker jag vi träffar fantastiska människor. Vi har alltid varit svaga för skåningar men det här är någon slags kollektiv kollaps därnere, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

Enligt programledarna är det ett gäng obetalda aktivister – ”tappra anti-lundafascister” – som kommer att ägna sig åt att bokstavligen gräva bort Skåne från resten av riket. Arbetet uppskattas ta längre tid än vad som krävdes för att bygga Öresundsbron.

Ordförande svarar

– Jag är inte säker på att skåningarna känner sig speciellt hotade eller oroade över detta. Men jag hoppas att vi kan mana skåningarna till att tänka: ”Hur fan blev det så här egentligen?”, säger Fredrik Wikingsson.

SD:s distriktsordförande i Skåne, Jörgen Grubb, är inte så orolig för att hans hemlän ska raderas från kartan.

– Jag har aldrig uppfattat de två personerna som någon form av seriösa, och inte det här heller naturligtvis, säger han.

– Som jag ser det försöker de agera besserwissers som ska sätta sig på andra människor och kalla dem mindre vetande för att de röstar på oss. Det tycker jag väldigt illa om. Det säger mer om vad de har för karaktär än vad andra har för karaktär.

Störst i Hörby

Förklaringen till att SD har sitt starkaste fäste i Skåne är att man där har sett avigsidorna av de andra partiernas politik väldigt tydligt, menar Jörgen Grubb. Skjutningarna i Malmö är ett exempel på de problem som kan kopplas till invandringen.

Ett annat exempel som Jörgen Grubb tar upp är kommunen Hörby, där SD fick 35,4 procent i valet till kommunfullmäktige. Partiet ökar därmed med hela 14,2 procentenheter från förra valet.

– Bara på de senaste åren har några boenden öppnats upp och där har det blivit strider mellan olika länder nästan. Kulturer som inte har varit svenska. De är ju helt chockade i kommunen – en lugn och fridfull kommun normalt sett, säger Jörgen Grubb.

Läs även: Magda Gad svarar på Filip och Fredriks påhopp: ”De vill att jag ska skjutas i huvudet”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag