”Finns redan diskussioner” – SD kommenterar KD-utspelet

Henrik Vinge. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 mar 2019 2019-03-21
E-post 702

SD välkomnar beskedet från KD om att öppna upp för samtal. Det ses som ett steg i att normalisera SD, från att vara utstötta till att nu bli en del i den politiska vardagen. Ej heller är beskedet särskilt förvånande. – Det finns redan i praktiken diskussioner, säger Henrik Vinge, framtida gruppledare i riksdagen, till Nyheter Idag.

Dagens besked från KD-ledaren Ebba Busch Thor om att öppna dörren för att förhandla med Sverigedemokraterna har redan blivit dagen stora snackis. Nyheter Idag har talat med Sverigedemokraternas riksdagsledamot Henrik Vinge, tilltänkt att efterträda Mattias Karlsson i rollen som gruppledare.

Vinge är samtidigt inte förvånad över beskedet. Redan idag har SD i praktiken samtal med övriga partier i riksdagens utskott.

– Jag sitter just nu med ett betänkande i justitieutskottet där vi kommer landa i gemensamma skrivningar med både Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Det finns redan i praktiken diskussioner som sker på utskottsnivå.


LYSSNA: Det säger nästa SD-gruppledare om KD-utspelet

– Ett möjligt steg i att forma ett konservativt block
– Tror att Anni Lööfs hårda ord kommer straffa henne själv
– Spår att fler partier kommer öppna dörren till SD

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag