Finsk polis har gripit ytterligare två för terrordådet i Åbo – nya kopplingar till Sverige

Ett av offren för attacken. Foto: Youtube
  • Onsdag 23 aug 2017 2017-08-23
E-post 1084

FINLAND Polisen i Finland har gripit ytterligare två män misstänkta för inblandning i fredagens terrordåd i Åbo. Därmed är antalet misstänkta för dådet uppe i minst sju stycken.

Fyra män häktades under gårdagen för sin inblandning i dådet, en släpptes på fri fot men är fortsatt misstänkt för brott. Under eftermiddagen idag grep polisen ytterligare två män. Polisen har tidigare talat om att ännu en man är efterlyst för sin eventuella inblandning i terrordådet. Det är oklart om han är en av dem som nu gripits.

Även de två män som greps under eftermiddagen kan kopplas till Sverige. Enligt finska medier har männen uppgett för svenska myndigheter att de är marockaner. Till myndigheterna i Finland har de istället sagt att de är algerier. Därmed stärks bilden av att Sverige fungerat som transitland för terrorister under flyktingkrisens öppna gränser-politik.

HBL skriver att misstankarna mot männen som greps idag är så pass starka att de överskridit ”skäl att misstänka”-tröskeln för planering av terrorbrott.

Två personer dödades och åtta skadades i fredagens terrordåd när den huvudmisstänkte, Abderrahman Mechkah, knivhögg människor i centrala Åbo.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag