Fläktkonvektor för hemmet

  • Torsdag 27 maj 2021 2021-05-27
E-post 0

Fläktkonvektorer används ofta i hem och på kontor för att skapa en jämn temperatur och ett behagligt inneklimat.

Till skillnad från traditionella värme- och kylsystem som är beroende av kanaler eller rör för att distribuera den uppvärmda (eller kylda) luftströmmen, använder en fläktkonvektor fläktar som är placerade runt om och som flyttar varm/kall luft genom ventiler i olika hastigheter beroende på dina behov.

Fläktkonvektor används ofta som ett alternativ till panelradiatorer och kan installeras i vilket rum som helst utan att ta upp alldeles för mycket plats! Dessutom finns det en mängd olika stilar tillgängliga på fläktkonvektorer, så du hittar alltid det som passar bäst för ditt utrymme enkelt.

Det främsta skälet för att använda en fläktkonvektor framför traditionella värme- och kylsystem är att de är mer energieffektiva och enklare att installera. Fläktkonvektorer använder mindre el och är dessutom tystare än konventionella ventilationssystem. Möjligheten finns idag att bygga in fläktkonvektorer i väggar eller taket, för att sedan dra kanalsystem med utblås till angränsande rum, både för värme och kyla. Detta är en snygg estetisk installation som dessutom ger väldigt begränsad med ljudbuller.

En smidig fläktkonvektor att ha i köket, när det är lite kyligt på vintertiden, är sockelkonvektorn SS80 Spacesaver. Denna kan man installera i ett ikeakök genom att endast fälla in i sockeln, och koppla på mot värmesystemet. Finns flera olika galler att välja till så att det passar in estetiskt med köket.

Såhär skriver en använder på en blogg om sin installation:

” Spacesaver är en fantastiskt smidig fläktkonvektor som ger värme i köket under vintertid. Den monteras enkelt in i sockeln och ser diskret ut efter installation. Den finns i både vatten och elvärmt utförande, jag valde att köra på en vattenvärmd då det lönar sig i längden. Jag kör den enbart fläktsteg 1 vilket inte ger en alltför hög ljudvolym. ”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag