Fler kvinnor pekar ut Aftonbladet-profilen: ”Hur kan han gå lös?”

  • Torsdag 19 okt 2017 2017-10-19
E-post 338

SVERIGE Fler kvinnor pekar i sociala medier ut den våldtäktsanklagade Aftonbladet-mannen som nu tvingats ta timeout på grund av de uppgifter som framkommit om honom.

En 32-årig kvinna i Stockholm berättar i ett inlägg på Instagram om hennes mötte med medieprofilen för ”många år sedan”. Aftonbladet-profilen var då dj på nattklubben Debaser och hon gick fram till honom för att be honom spela en låt.

”Svaret; han kunde spela den om jag sög av honom. Var chockad länge, och har sedan dess äcklats varje gånga jag sett honom. IRL och i media”, skriver kvinnan.

I andra inlägg som postats som kommentarer på Cissi Wallins blogg berättas om hur Aftonbladet-profilen tafsar och förgriper sig på kvinnor. Inläggen skrevs för mer än två år sedan och det framgår tydligt att det länge varit känt bland många i mediebranschen vad Aftonbladet-mannen håller på med.

Sammanlagt är det nu sex namngivna kvinnor som tagit bladet från munnen och berättat om alltifrån sexuella trakasserier och våldtäkter som kvällstidnings­profilen utsatt dem för.

Sex kvinnor
  • Cissi Wallin, 32, Stockholm. Var först ut med att berätta att hon drogades och våldtogs av Aftonbladet-mannen när hon var 21 år.
  • Fridah Jönsson, 24, Stockholm. Skriver i sociala medier om att Aftonbladet-mannen skrev till henne på Facebook och undrade om hon ville ha sex med honom när hon var 14 år.
  • Kvinna, 26, Stockholm. Uppger att hon träffade Aftonbladet-mannen utanför en krog på Södermalm när hon var 16 år och att han försökte få med sig henne hem för att dricka sprit.
  • Kvinna, 36, Stockholm. Berättar att hon drogades och utsattes för ett våldtäktsförsök av Aftonbladet-mannen när hon var 19 år.
  • Anastelle Wieslander, 35, Stockholm. Skriver om att Aftonbladet-mannen för drygt tio år sedan var hotfull, skickade SMS och "attackringde" för att få komma hem till henne mitt i natten.
  • Kvinna, 32, Stockholm. Berättar att Aftonbladet-mannen ville att hon skulle suga av honom i utbyte mot att han skulle spela en viss låt på nattklubben Debaser.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag