Flera förda till sjukhus efter våldsbrott i Kristianstad

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 12 aug 2019 2019-08-12
E-post 0

KRISTIANSTAD Någon typ av våldsbrott har inträffat i Kristianstad där fyra personer har förts till sjukhus och två personer frihetsberövats.

Polisen är förtegen om detaljer kring brottet som man larmades om vid klockan 11.20 på måndagen. Presstalesperson Patric Fors säger att det rör sig om ett misstänkt våldsbrott som delvis skett utomhus på J H Dahlsgatan i Kristianstad.

Kort efter att larmet kom in var flera polispatruller på plats. Åtminstone fyra personer har förts till sjukhus. Enligt Patric Fors är skadeläget oklart men samtliga ska vara vakna och talbara. Två personer har frihetsberövats, oklart för vilket brott.

– Vi går inte in på det i nuläget. Vi är fortfarande på plats och samlar in vittnesuppgifter för att försöka få en klar bild av vad som har hänt, säger Patric Fors.

Polisen misstänker att någon form av tillhygge har använts. Enligt Kristianstadsbladet har en av de skadade uppgetts vara polis, men det är något som Patric Fors inte vill kommentera.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag